MTM - Hoge Bloedsuiker Cuisine d' hospital anno 2013

Door verleemen op dinsdag 30 juli 2013 21:56 - Reacties (43)
Categorie: -, Views: 5.541

http://i42.tinypic.com/2n1s7ef.jpg

Bloedsuikerdieet.

Zoals je misschien weet heb ik obesitas, een eetstoornis waarbij mensen overmatig dik worden en dat over het algemeen voorkomt bij mensen door luiheid en een gebrek aan wilskracht. Daar tegenover staat dan wel weer dat obese mensen van lekker eten houden zodat er toch nog iets van een lichtpuntje in hun leven is.

Heelaas is obesitas nogal een belasting op je lichaam en zo wilde het dat ik een paar weken geleden met een infectie en gezwollen benen bij de dokter kwam, die uiteindelijk een bloedtest voorstelde waarna er dermate hoge bloedsuikerwaarden werden aangetoont dat de huisarts himself de dag erna al voor mijn huis stond om me te waarschuwen. Heelaas waren wij net naar de woonboerderij van mijn moeder gereist waarna het de dokter niet lukte om ons nog te pakken te krijgen.

Pas 5 weken later, gisteren dus, kwamen we bij de huisarts voor de uitslag van de test om aan t mogen horen dat ik totaal SOA vrij ben ( echt een godswonder als je weet wat voor dingen ik in mijn begintijd in amsterdam wel niet uitgespookt heb) maar dus wel die hoge bloedsuiker , 26 als u dat wat zegt, mij zeggen ze hier eigenlijk bar weinig. Maar goed.
Afgezien dat ze dat nu naar beneden willen krijgen, met allerlij testjes ziet het er uit dat ik mijn eerste ouderdomskwaal binnen heb. Ik heb suiker.Maar daarom niet getreurt. Want ik heb wel suiker in een ziekenhuis. En niet zomaar een ziekenhuis, maar het Boven t IJ ziekenhuis in amsterdam noord. En natuurlijk heeft een ziekenhuis een eigen keuken.

Nu ben ik wel meer bekend met de ziekenkeuken. Ik heb namelijk wel vaker een ziekenhuis van binnen gesien. 2 x neusoperatie, een keer een gebroken elleboog en als kind van 4 alleen al 6 weken met een longonsteking, waarvan de laaste 2 weken met een meisje van mijn leeftijd waarmee ik in het ziekenhuis op heterdaad werd betrapt toen we "doktertje" aan het spelen waren. Iets wat me een nachtje dwangbuis opleverde ( ik werd met mn armen aan de relingen van mijn ziekenhuisbed gebonden.)

Maar dat allemaal terzijde. We hadden t over belangrijkere zaken.

Ziekenhuiseten heeft niet zon goede reputatie bij mij. Het zal komen omdat het meestal nogal klinisch wordt bereid. Verglijkbaar met een maatijd in een verkeersvloegtuig, maar dan nog erger in de zin dat het haast steriel is. En daarbij sbehoorlijk smaakloos. Het allerergste vond ik altijd de caramelvla toetjes die in een glazen bakje op de een of andere manier een zweem van chemie hadden, alsof het een soort steriele vloeibaar plastic was, dus met een plastic geur en bijbehorend pvc met cloor gereingd smaaktje. En toch at ik t altijd op. Ook nu weer wat ik benieuwd of die oude vertrouwde ziekenhuiskost nog steeds hetzelfe was gebleven of dat ook hier de crisis merkbaar was geworden en het eten daarop aangepast is.

Het bleek een hele aangename verrassing, in plaats van super steriele kost leek het wel of het ziekenhuis plotseling op vrijwillige moeders was overgeschakelt. Ok, de vormgeving laat nog steeds te wensen over, maar de inhoud mag er zeker zijn.

Laten we maar beginnen bij het begin.
De eerste ronde..


http://i40.tinypic.com/1rxf12.jpg
Als eerste voorgerecht kreeg ik een infuus met een natrium/kalium oplossing zodat ook de inwendige mens van het nodige vocht en mineralen wordt voorzien. Let vooral op het transformers autobot desighn van het apparaat dat de vochtoevoer moet regelen. Ietdere keer als er een storing was, meestal tegendruk van mijn kant, wat wel een keer of 10 gebeurde gingen de koplampen aan weerszijden knipperen. Het apparaat kan ook tijdelijk op een interne accu.


http://i41.tinypic.com/e06dr4.jpg

Het ontbijt liegt er niet om. Niet alleen mocht ik zelf bepalen hoeveel sneetjes brood ik wilde hebben, maar ik kon ook nog kiezen tussen verwchillende kaas, vlees en belegsoorten. En dan geen aldi beleg, maar van gerenomeerde merken als kips, waaronder verse ham, speciale gesneden leverworsten. Een goede jonge of belegen kaas, apart per plak in plasic verpakt en daardoor zeer fris en romig. Daarbij zat een smakelijke dieet-boter, maar ook jam en pindakaas waren van de partij. Ik bleek zelfs meer beleg te hebben dan dat ik over mijn brood kon verdelen. Daarnaast kreeg ik zowat de lekkerste koffie die ik ooit in een ziekenhuis gedronken heb. Geen automatenprut. Maar vers gezet, precies zoals ik t hebben wil. Het personeel was zelfs zo attent dat het standaard 2 zakjes melkpoeder bij de koffie deed in plaats van maar eentje, iets wat je te vaak in officiele instellingen tegenkomt en wat dan meestal te weinig blijkt te zijn om je koffie op smaak te brenge. Maar niet in dit ziekenhuis! Natuurlijk kon ik kiezen tussen suiker en zoetjes en ookhier waren dat geen pilletjes maar echte canderel imtatiesuiker. Toen ik bij wijze van test uiterst direct zei dat ik er ook een glas sinaasappelsap bij wilde werd me zonder mokken een glas heerlijk koele echte jus d'orange gebracht.

http://i43.tinypic.com/1556ko0.jpg
Maar er is meer wordt mij ingefluistert, en als een uur na de maaltijd mijn bezoek arriveert besluiten we met de lift en alle apparatuur benedenwaarts te gaan zoeken.

http://i42.tinypic.com/2en22iu.jpg
Beneden aangekomen blijkt het ziekenhuis over een heuse brasserie inclusief buiten terras te beschikken, met verschillende koffies, thee-en, maar ook een uitgelezen collectie vitaminewaters, ijzen en meerdere kleine gerechten die speciaal voor u met de hand worden bereidt opdat alles zo vers mogelijk op uw tafeltje en in uw mond kan belanden.

http://i40.tinypic.com/rr6tnc.jpg
Ook in een ziekenhuis hebben ze ijs, romig wit goud in een perkamentkleurige hoorn, maar ook in bekertjes met een lepeltje met chocolade of aardbeinsaus naar keuze. Aan de andere kant van het bord, niet te zien wordt reklame gemaaakt voor een volledige maaltijd voor maar 5 euro, ook te bestellen door het bezoek zodat ook zij van de kookkunsten uit de ziekenhuiskeuken kunnen genieten.

http://i40.tinypic.com/2j3po5y.jpg
Een uitmuntende selectie van verse broodjes en broden, beleg, croisantjes en sausijsebroodjes die toegegeven behoorlijk aan de hoge prijs, maar die ik toch voor de zekerheid alleen aan geroken, maar niet genuttigt heb. Het ruikt en ziet er in iedergeval geweldig uit. Let ook op de smoothies op de bovendste plank. Ik zou zij bijna romig willen noemen.

http://i42.tinypic.com/2rw0nwg.jpg
De hoofdmaaltijd waarbij de gasten konden kiezen tussen een gehaktballetje, of vis, aardappelpuree, gekookte of gebakken aardappeltjes en salade of appelmoes en nog veel meer. ik zelf koos voor de uitmuntende gestoomde vis in groentensaus, aardappelpuree, heerlijke knapperige sperzieboontjes, selderijsalade en vanillevla. Een menu om u tegen te zeggen. Totaal niet het gevoel dat dit een of andere kant en klaarmaaltijd zou zijn. Ook de vla, die in mijn geheugen altijd een chemisch smaakje had in dit soort gelegenheden smaakte als een volle vla.

Al met al was alles op de juiste temerstuur, afgewogen gekruid en in de juiste porties, en ik durf zelf te zeggen, beter dan ik het zelf kan.

Ook de selderij salade was goed verteerbaar, gekruid en van een sappige saus voorzien. hier is duidelijk een goede kok aan het werk geweest.

http://i40.tinypic.com/znsdgn.jpg

En natuurlijk een lekker kopje koffie toe, want koffiezetten dat kunnen ze daar als de beste. Kom ook eens langs ziekenhuis boven het ij en laat u verwennen. U zult er geen spijt van krijgen.

MarcoTM

Volgende: MTM - Intelligentie 08-'13 MTM - Intelligentie
Volgende: MTM - Obesitas 07-'13 MTM - Obesitas

Reacties


Door Tweakers user sfranken, dinsdag 30 juli 2013 23:38

26. Met zo'n bloedsuiker wordt ik opgenomen.. maar goed, ik voel het dan ook aankomen.

En alsjeblieft, noem het diabetes. De term "suiker" of "suikerziekte" is allang niet meer kloppend aangezien het geen reactie van je lichaam op suiker maar op koolhydraten (zetmeel bijvoorbeeld) is.

Door Tweakers user Patriot, woensdag 31 juli 2013 01:30

Ouderdomsziekte, goeie _O-

Door Tweakers user verleemen, woensdag 31 juli 2013 01:37

sfranken schreef op dinsdag 30 juli 2013 @ 23:38:
26. Met zo'n bloedsuiker wordt ik opgenomen.. maar goed, ik voel het dan ook aankomen.

En alsjeblieft, noem het diabetes. De term "suiker" of "suikerziekte" is allang niet meer kloppend aangezien het geen reactie van je lichaam op suiker maar op koolhydraten (zetmeel bijvoorbeeld) is.
Als je het zo omschrijft klopt de term inderdaad niet. Het ligt een beetje aan hoe je ee naar kijkt. Ik lig hier nu omdat er een te veel aan suiker in mijn bloed zit. Ik heb dus letterlijk suiker in mij zitten waar ik vanaf moet.

Hoewel het er dik in zit is er nog geen officiele diagnose, ik lig hier pas sinds gisteren.
Ik heb net voor de eerste keer in mn leven pas een banaan mogen eten nadat mijn bloedsuiker is gemeten ( 15) dus t is allemaal nog nieuw.

We leven in interresante tijden. Het klinkt misschien raar, maar voor mij is dit een uitdaging. In plaats van dat ik bezorgd of aangeslagen ben is de wetenschapper in mij " geactiveert"

Door Tweakers user M.l., woensdag 31 juli 2013 02:14

verleemen schreef op woensdag 31 juli 2013 @ 01:37:
[...]

[...]is de wetenschapper in mij " geactiveert"
De wetenschapper in jou...

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 juli 2013 02:16]


Door Tweakers user dôh, woensdag 31 juli 2013 09:03

26, holy shit! Dat is echt een extreem hoog bloedsuiker. In diabetes termen noemt men dat een hyper. Zelfs je bloedsuiker van 15 is nog veel te hoog! Mijn vader heeft al ruim 37 jaar diabetes type 1 en nog geen complicaties afgezien van het feit dat hij zijn hypo's niet meer aanvoelt (wanneer het bloedsuiker te laag is). Het ideale bloedsuiker, althans voor hem, ligt tussen de 4 en de 7. Overigens is het mogelijk dat het voor jou iets hoger zal liggen.

Ik hoop voor je dat je het niet hebt, het is een nare rotziekte, die nog eens aan de buitenkant niet aan iemand af te zien is. Hetgeen vaak tot onbegrijp leidt bij derden.

Tot slot, zoals je aangeeft heb je waarschijnlijk diabetes door obesitas. Ik hoop voor je dat wanneer je het hebt, het niet in een ver gevorderd stadium is en dat je er nog met een relatief lage dosis pillen vanaf komt. Tevens, als je het hebt, ga eens nadenken over sporten en zoek contact met een voedingsconsulent / lifecoach voor dieet en bewegingsadvies.

Misschien loop ik op de zaken vooruit, maar als ervaringsdeskundige met een vader die deze ziekte heeft, kan ik je zeggen dat het absoluut geen pretje is!

Ik wens je sterkte de komende tijd! :)

Door Tweakers user Rowdy.nl, woensdag 31 juli 2013 10:02

Voor het duurste hotel van de stad mogen ze ook best wel fatsoenlijk vreten leveren. ;)

Jammer van die irritante tikfouten waar je waarschijnlijk geen zin in hebt om weg te halen, maar leuke stukjes. Kappen met die video's en lekker blijven typen. :D

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 juli 2013 10:02]


Door Tweakers user sypie, woensdag 31 juli 2013 10:23

Obesitas, suiker én een pens waar die van mij 5 keer in past... Dat belooft nog wat de komende jaren.

Door Tweakers user Rmg, woensdag 31 juli 2013 10:53

sypie schreef op woensdag 31 juli 2013 @ 10:23:
Obesitas, suiker én een pens waar die van mij 5 keer in past... Dat belooft nog wat de komende jaren.
Dat is nog 2 tot 3 jaar een MarcoTM tweakblog en dan ist over.

Door Tweakers user Audipower, woensdag 31 juli 2013 10:53

sfranken schreef op dinsdag 30 juli 2013 @ 23:38:
26. Met zo'n bloedsuiker wordt ik opgenomen.. maar goed, ik voel het dan ook aankomen.

En alsjeblieft, noem het diabetes. De term "suiker" of "suikerziekte" is allang niet meer kloppend aangezien het geen reactie van je lichaam op suiker maar op koolhydraten (zetmeel bijvoorbeeld) is.
QFT :D

Door Tweakers user sfranken, woensdag 31 juli 2013 11:12

dôh schreef op woensdag 31 juli 2013 @ 09:03:
26, holy shit! Dat is echt een extreem hoog bloedsuiker. In diabetes termen noemt men dat een hyper. Zelfs je bloedsuiker van 15 is nog veel te hoog! Mijn vader heeft al ruim 37 jaar diabetes type 1 en nog geen complicaties afgezien van het feit dat hij zijn hypo's niet meer aanvoelt (wanneer het bloedsuiker te laag is). Het ideale bloedsuiker, althans voor hem, ligt tussen de 4 en de 7
26 is geen hyper maar gewoon ontregeld. Alles boven de 12 is een hyper.
verleemen schreef op woensdag 31 juli 2013 @ 01:37:
[...]

Als je het zo omschrijft klopt de term inderdaad niet. Het ligt een beetje aan hoe je ee naar kijkt. Ik lig hier nu omdat er een te veel aan suiker in mijn bloed zit. Ik heb dus letterlijk suiker in mij zitten waar ik vanaf moet.
Nee, suiker komt nooit in je bloed in de vorm waarin je het eet/drinkt aangezien het door je speeksel (monoglucides) of je spijsverteringssappen in je maag afgebroken wordt. Suiker zoals wij het kennen moet namelijk eerst "ontsleuteld" worden.

Door Tweakers user GoT, woensdag 31 juli 2013 11:55

Ehm ?
Wie wenst een ander nou het ziekenhuis in ?

Door Tweakers user verleemen, woensdag 31 juli 2013 12:43

Rowdy.nl schreef op woensdag 31 juli 2013 @ 10:02:
Voor het duurste hotel van de stad mogen ze ook best wel fatsoenlijk vreten leveren. ;)

Jammer van die irritante tikfouten waar je waarschijnlijk geen zin in hebt om weg te halen, maar leuke stukjes. Kappen met die video's en lekker blijven typen. :D
De tikfouten is een van de redenen waarom ik uiteindelijk video ben gaan maken. Ik vindt ze ze
ook mega irritant. Dat wat ik live in 5 minuten voor de camera doe ( met een beetje mentsle voorbereiding) heb ik achter t toetsenbord 1 a 2 dagen voor nodig. Het rare bij mij is als ik nog aant t typen of editen ben dat ik de tiepfouten niet sls zodanig herken. Pas als ik naar de blog zelf kijk vallen ze op en vaak dan nog niet allemaal teglijk. Meestal komen er 10 a 20 edits aan te pas voor t foutloos is. Het is geen dyslectie, maar ik heb daar totaal geen macht over. Meestal wordt ik t na een tijdje zat.

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 juli 2013 12:44]


Door Tweakers user Pruimenvlaai, woensdag 31 juli 2013 12:47

Zoals je misschien weet heb ik obesitas, een eetstoornis waarbij mensen overmatig dik worden en dat over het algemeen voorkomt bij mensen door luiheid en een gebrek aan wilskracht.
Je beschrijft obesitas wel vanuit een erg christelijk perspectief, vraatzucht en luiheid zijn 2 van de 7 hoofdzondes. Je het ook zien als een fout in de biologische feedbackloop die honger regelt: als een slank persoon meer eet en vet aanlegt zal hij vanzelf minder honger krijgen door hogere niveaus leptine in het bloed. Tenzij je natuurlijk eet wanneer je totaal geen honger hebt...

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 juli 2013 12:48]


Door Tweakers user Cyphax, woensdag 31 juli 2013 13:02

zoek contact met een voedingsconsulent / lifecoach voor dieet en bewegingsadvies.
Dit is wel een goede tip.

Je houdt van lekker eten, maar het moet je ook niet de kop kosten lijkt me. Met een voedingsdeskundige kun je een mooie balans maken tussen lekker eten (wat je nog niet snel op hoeft te geven) en een leefstijl waar je lichaam wat beter tegen kan.

Dat is dan ook wel op maat voor je, op zich ideaal. Probeer het maar eens, je wordt er nooit dommer van. :)

Door Tweakers user verleemen, woensdag 31 juli 2013 13:26

Pruimenvlaai schreef op woensdag 31 juli 2013 @ 12:47:
[...]

Je beschrijft obesitas wel vanuit een erg christelijk perspectief, vraatzucht en luiheid zijn 2 van de 7 hoofdzondes. Je het ook zien als een fout in de biologische feedbackloop die honger regelt: als een slank persoon meer eet en vet aanlegt zal hij vanzelf minder honger krijgen door hogere niveaus leptine in het bloed. Tenzij je natuurlijk eet wanneer je totaal geen honger hebt...
Ik heb vaak honger, maar er is ook een soort dwangmatig eten. Ik eet bv altijd mijn bord leeg. Het is een vannde redenen waarom ik kleine bordjes in huis heb, die kunnen minder vol en ook waarom ik mijn eten invries, dan moet ik eerst een bakje ontdooien voordat ik kan eten.

Ik zie luiheid niet als een zonde maar als een vorm van energietekort. Het kost te veel lichamelijke en mentale inspanning om een bepaalde prestatie te leveren, de drempel is zeg maar te hoog.

In dat geval geloof ik ook in een vorm van medicatie die mensen activeert, netzolas dat bij speed gebeurt. Mensen die amfetamines slikken zijn over het algemeen niet lui.
Natuurlijk is speed gezien de bijwerkingen geen optie, maar we zijn al 40 jaar ontwikkeling verder. Een van de middelen waar ik mee experimenteer zijn de zogenaamde racetams, middelen die vooral aan inerte bejaarden wordt gegven waardoor ze weer actiever en assertiever worden.

Datzelfde geld voor mijn gebrek aan wilskracht. Ik kan soms erg blijven plakken. Ik ben zon stoomlock die heel langsaam op gang komt en dan niet meer stopt. Maar met dieten is dat dus dat ik een dieet gewoon een half jaar volhoud en dan uiteindelijk capituleer, ik trek t uiteindelijk niettersijl iemand anders dat wel trekt.
Hoe je t ook beschijft, het komt er uiteindelijk op neer dat anderen iets volhouden wat mij niet lukt. En ook daar zijn dus middelen voor die je karakter een duwtje geven, je socialer maken. Ik heb een rijdje noopept gebruikt, een van de effecten was dat ik zomaar tegen mijn naruur in wakker werd en dan enorm zin in salades en fruit had en een onbedwingbare behoefte om mijn hond uit te gaan laten. Zo erg dat ik m wakker maakte en dan nog een extra rondje liep.

Van nature heb ik een enorme hekel aan lopen, sporten en het eten van groenten en fruit.
Maar met dat middel op wert het iets waar ik behoefte aan had.

Toen ik er een weekje ter controle mee stopte, kreeg ik weer enorm veel behoefte aan vlees en was ik weer niet vooruit te branden.

Het is allemaal een kwestie van neurotrsnsmitters..

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 juli 2013 13:39]


Door Tweakers user tzeunis, woensdag 31 juli 2013 14:34

Ik lach me altijd rot om jouw visie overal op. Op en top vermaak.

Wil je er echt vanaf?
1 minimaal 30 minuten sport per dag
2 alle voedsel wat je kant en klaar koopt laten staan en verdiep je eens in het raw food dieet. Vooral geen pasta en brood meer en kijk eens de documentaire hungry for a change of foodhospital.
3 lees voor de fun eens de etiketten van bv vlees e.d. Dan schrik je wat er vaak op nummer 3 op staat van toevoegingen... Juist suiker!

PS: jouw feedback koppeling wordt bepaald door de voedselbranche met hun stofjes om je door te laten vreten. Alles voor t economisch belang. Net zoals t melk verhaal, nergens goed voor, behalve voor babys en uiteraard t economische belang. Zorgt voor botafbraak, diabetis, borstkanker en nog wel meer aandoeningen.

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 juli 2013 14:38]


Door Tweakers user tzeunis, woensdag 31 juli 2013 14:39

Cyphax schreef op woensdag 31 juli 2013 @ 13:02:
[...]

Dit is wel een goede tip.

Je houdt van lekker eten, maar het moet je ook niet de kop kosten lijkt me. Met een voedingsdeskundige kun je een mooie balans maken tussen lekker eten (wat je nog niet snel op hoeft te geven) en een leefstijl waar je lichaam wat beter tegen kan.

Dat is dan ook wel op maat voor je, op zich ideaal. Probeer het maar eens, je wordt er nooit dommer van. :)
Voedingsdeskundige? Schijf van 5 zeker.... Kansloze bedoeling. Die mensen dicteren alleen maar boeken en lesstof.

Door Tweakers user Audipower, woensdag 31 juli 2013 15:22

Onze centjes worden aan mensen als jou besteed.

Triest...

Door Tweakers user h4ze, woensdag 31 juli 2013 15:32

levemir en novorapid voor jouw.

Door Tweakers user auto660, woensdag 31 juli 2013 15:49

Hmm, heb sinds maart dit jaar ook diabetes type 1 "gekregen". (waarom krijg je altijd de stomme dingen en moet je leuke dingen kopen |:( ) Heb zelf verder geen overgewicht of een raar eetpatroon maar het is zo... Inderdaad aan de Levemir en de Novorapid, ik val al weg van een bloedprik (die moet ik ook nu 4 keer per jaar) dus de hele dag door prikken voor meten en insuline is echt niet prettig. :( Verder is een bloedsuiker van 26 wel hoog, zelf ga ik nu net van de honeymoonfase over naar de "normale" fase dus misschien er maar eens een pompje bij nemen. Toch weer een leuke gadget erbij. Maar pas aub goed op met je bloedsuiker want je kunt écht je hele lichaam ermee omzeep helpen. (blind worden, hersenschade, verzuring, nieren die een opdonder krijgen en noem het maar op...) Sterkte alvast want al dat prikken is écht klote. (vind ik) Verder heb ik btw wel van je filmpjes genoten. Gewoon de manier van denken, niet bang zijn dat anderen je raar vinden enzo... :Y)

Door Tweakers user L490, woensdag 31 juli 2013 16:07

Eerst de verheerlijking van obesitas en dan nu deze uitslag. De ironie. }>

Door Tweakers user Crazy D, woensdag 31 juli 2013 16:55

Als je er serieus iets aan wilt doen: pak een crash dieet zoals het Cambridg dieet (en hou je er ook aan!!). Ja, dit is een slecht dieet, maar been there done that, je valt er serieus van af als je je er braaf aan houdt.

Zodra de eerste kilo's eraf zijn zul je direct merken dat je je veel makkelijker kunt bewegen en ook meer energie hebt (want energietekort kun je oplossen met een variatie op het thema "speed" maar komt gewoon door je overgewicht en je voedingspatroon).
En doordat je je makkelijker kunt bewegen (en ook wilt bewegen, mits je er serieus iets aan wilt doen...) voelt naar de sportschool gaan al een heel stuk minder gênant... (helemaal omdat als je zelf 20+ kilo bent afgevallen, de buitenwereld misschien nog steeds denkt dat je erg dik bent maar jij weet zelf wat je al bereikt hebt, en als je dat aan mensen verteld krijg je gegarandeerd alleen maar complimenten).

Ik ben met het Cambridg dieet in het begin ruim 10 kilo per maand afgevallen, na een kilo of 30 denk ik ben ik gaan sporten en ben ik wel wat normaal gaan eten (normaal als in, gezonder dan dat ik deed....) en dat werkt gigantisch. Ben nu in totaal een ruime 60 kilo afgevallen en gigantisch gegroeid in zowel spiermassa als conditie (nee ben geen bodybuilder maar in vergelijking met wat ik was, namelijk nog slapper dan een natte vaatdoek.... effectief ben ik dus meer kilo afgevallen wat spiermassa is zwaarder) en ik fiets nu probleemloos uren (van de zomer meerdere keren Alpe d'Huez gefietst en ik denk serieus na om volgend jaar de Marmotte te gaan fietsen, 170+km en 5000 hoogtemeters). En dat terwijl ik 2 jaar geleden in mijn broek had gezeken van het lachen als je zou zeggen dat ik zou gaan sporten, ik al moe was (serieus moe...) van veters vastmaken, nauwelijks langer dan een kwartier fatsoenlijk kon wandelen, etc.

Maar als ik jouw vorige blog lees en ook de toon lees in dit blog... alles draait bij jou om lekker eten (en ook best veel..), je hangt gemoedstoestand en beleving van dingen op aan eten, je leven draait om eten. Je zult die knop in je hoofd om moeten draaien. Niet alles hangt vast aan eten (sterker, vrij weinig eigenlijk...). Je kunt het leuk en gezellig hebben zonder homp vlees op je bord, je hoeft geen wijn of bier te drinken om gezellig te kletsen. Je bent niet ongelukkig als je 2 boterhammen minder eet... Totdat je voor jezelf de knop om kunt draaien zijn alle adviezen hier zinloos.

Maar kerel serieus, zoek die knop en draai hem om. Uit ervaring weet ik dat wanneer je je eigen tenen weer wel live kunt zien zonder spiegel (en als je staat te pissen je niet alleen kunt voelen maar ook kunt zien of je over je eigen handen staat te zeiken....) je zult je echt zoveel beter voelen als je nu een jaartje serieus je probleem aanpakt. De eerste keer een broek kopen in een normale winkel! (en dan ontdekken dat hun grootste maat te groot is... terwijl ik daarvoor niveautje XXXXL had en ik nu zelfs een XL shirt aan kan als die ruim valt)
En ja, dat jaar is een hel (al zeg je achteraf net als ik dat het reuze meeviel), maar echt, samen met trouwen met mijn vrouw was die stap naar de cambridge consulent het beste wat ik in mijn leven heb gedaan.

Door Tweakers user verleemen, woensdag 31 juli 2013 17:42

L490 schreef op woensdag 31 juli 2013 @ 16:07:
Eerst de verheerlijking van obesitas en dan nu deze uitslag. De ironie. }>
Grappig dat iedereen het alleen maar over de bijzaken en niet het hoofdthema hebben. Deze blog, en ook die hiervoor gaan over.... Eten.

Weet je eigenlijk nog wel welke menuutjes ik hier besproken heb?

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 juli 2013 17:44]


Door Tweakers user cybevenom, woensdag 31 juli 2013 17:43

ach ten tijde van mijn opname en diagnose draaide ik met bijna 52 het ziekenhuis in. Hoog is dat voor mij dus nog niet. Nu ik bijna 2 jaar verder ben en alles goed reguleer kom ik zelden boven de 10. Ben wel 13kg kwijt maar dit was ik indertijd ook al kwijt door vochtverlies. Na 1 1/2 week opname door vocht infuus was dat gelijk weer terug.
Nu ik dat dus weer op de normale manier kwijt ben is mijn levemir en novo rapid gebruik ook drastisch lager.
Ik zie het tegenwoordig meer als een ongemaksziekte. Als baal ik af en toe nog wel eens van de levemir shot in de avond.

In ieder geval sterkte met je overgang en het zal vast wel goed komen als je het serieus neemt.
auto660 schreef op woensdag 31 juli 2013 @ 15:49:
Hmm, heb sinds maart dit jaar ook diabetes type 1 "gekregen". (waarom krijg je altijd de stomme dingen en moet je leuke dingen kopen |:( ) Heb zelf verder geen overgewicht of een raar eetpatroon maar het is zo... Inderdaad aan de Levemir en de Novorapid, ik val al weg van een bloedprik (die moet ik ook nu 4 keer per jaar) dus de hele dag door prikken voor meten en insuline is echt niet prettig. :( Verder is een bloedsuiker van 26 wel hoog, zelf ga ik nu net van de honeymoonfase over naar de "normale" fase dus misschien er maar eens een pompje bij nemen. Toch weer een leuke gadget erbij. Maar pas aub goed op met je bloedsuiker want je kunt écht je hele lichaam ermee omzeep helpen. (blind worden, hersenschade, verzuring, nieren die een opdonder krijgen en noem het maar op...) Sterkte alvast want al dat prikken is écht klote. (vind ik) Verder heb ik btw wel van je filmpjes genoten. Gewoon de manier van denken, niet bang zijn dat anderen je raar vinden enzo... :Y)

Door Tweakers user L490, woensdag 31 juli 2013 17:52

verleemen schreef op woensdag 31 juli 2013 @ 17:42:
[...]


Grappig dat iedereen het alleen maar over de bijzaken en niet het hoofdthema hebben. Deze blog, en ook die hiervoor gaan over.... Eten.

Weet je eigenlijk nog wel welke menuutjes ik hier besproken heb?
Nee, als ik heel eerlijk ben kom ik hier eigenlijk alleen om de reacties. Met name het constant negeren/afbreken van opbouwende kritiek en jouw weerzinwekkende gevoel van superioriteit

Je weet toch. Sieg Heil.

Door Tweakers user analog_, woensdag 31 juli 2013 18:08

26 of 260? Vriend me is zwaar ontregelt en piekt in de ochtend altijd op 300 waarna hij in een uur kan afdwalen naar 60.

Door Tweakers user Helixes, woensdag 31 juli 2013 18:11

26 mmol/l, klinkt serieus... Ik hoop dat je een beetje herstelt.

he - heb je de heren doktoren nog verteld dat je geëxperimenteerd hebt met Russische psychofarmaceutica? Wat vonden ze daarvan?

Door Tweakers user we_are_borg, woensdag 31 juli 2013 18:34

Wel ik hoop dat ze snel de diabetische gedeelte onder controle krijgen aangezien 26 zeer link kan zijn op langere termijn. Veel water drinken en je ontkom er dadelijk niet aan om af te vallen anders heb je kans dat je waardes te hoog blijft en iedere keer het ziekenhuis in gaat te veel geld kosten.

Door Tweakers user verleemen, woensdag 31 juli 2013 18:41

Helixes schreef op woensdag 31 juli 2013 @ 18:11:
26 mmol/l, klinkt serieus... Ik hoop dat je een beetje herstelt.

he - heb je de heren doktoren nog verteld dat je geëxperimenteerd hebt met Russische psychofarmaceutica? Wat vonden ze daarvan?
Jup, en ze waren zeer geinterreseert, maa ze hebben er verder niks over gezegd tot nu toe. Ze zeggen trouwens erg weinig hoor. Ik heb nog steeds geen diagnose op papier staan.

Door Tweakers user verleemen, woensdag 31 juli 2013 18:44

Ja kan ik er wat aan doen dat ik evolutionair gezien de soort ben die op dit moment het beste op de huidige omstandigheden aansluit?
Het kan hier soms best eenzaam zijn, hier aan de top. Niks om jaloers op te zijn dus.

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 juli 2013 18:49]


Door Tweakers user L490, woensdag 31 juli 2013 18:51

verleemen schreef op woensdag 31 juli 2013 @ 18:44:
[...]


Ja kan ik er wat aan doen dat ik evolutionair gezien de soort ben die op dit moment het beste op de huidige omstandigheden aansluit?
Het kan hier soms best eenzaam zijn, hier aan de top. Niks om jaloers op te zijn dus.
Haha, evolutionair. Je hebt inderdaad wel wat weg van een Dinosauriër. ;)

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 juli 2013 18:55]


Door Tweakers user iChaos, woensdag 31 juli 2013 19:44

verleemen schreef op woensdag 31 juli 2013 @ 18:44:
[...]


Ja kan ik er wat aan doen dat ik evolutionair gezien de soort ben die op dit moment het beste op de huidige omstandigheden aansluit?
Het kan hier soms best eenzaam zijn, hier aan de top. Niks om jaloers op te zijn dus.
Mag hopen dat dit sarcastisch is. If not, dan ben je gewoon een arrogante luie zak zonder wilskracht met oogkleppen op. En als het wel sarcastisch is, dan ben je iets minder arrogant, maar nog steeds arrogant.

Door Tweakers user M.l., woensdag 31 juli 2013 19:54

-
verleemen schreef op woensdag 31 juli 2013 @ 18:44:
[...]


Ja kan ik er wat aan doen dat ik evolutionair gezien de soort ben die op dit moment het beste op de huidige omstandigheden aansluit?
Het kan hier soms best eenzaam zijn, hier aan de top. Niks om jaloers op te zijn dus.
Evolutionair gezien de beste... Evolutionair gezien zal je je moeten voortplanten, zie het nog niet zo snel gebeuren dat je een vrijwillig persoon bezwangerd met een "onverzorgd" en "opvallend postuur".

Gezien je jezelf daadwerkelijk zo geweldig schijnt te vinden (filmpje op 8:55), neem ik aan dat je echt denkt dat je evolutionair gezien superieur ofzo bent. Maak vooral lekker gebruik van je omstandigheden (uitkering, niets te doen behalve eten), maar maak het snel af, anders kost het ons alleen maar meer belastinggeld/polis.

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 juli 2013 20:24]


Door Tweakers user verleemen, woensdag 31 juli 2013 20:13

iChaos schreef op woensdag 31 juli 2013 @ 19:44:
[...]


Mag hopen dat dit sarcastisch is. If not, dan ben je gewoon een arrogante luie zak zonder wilskracht met oogkleppen op. En als het wel sarcastisch is, dan ben je iets minder arrogant, maar nog steeds arrogant.
iChaos schreef op woensdag 31 juli 2013 @ 19:44:
[...]


Mag hopen dat dit sarcastisch is. If not, dan ben je gewoon een arrogante luie zak zonder wilskracht met oogkleppen op. En als het wel sarcastisch is, dan ben je iets minder arrogant, maar nog steeds arrogant.
Hopen mag altijd:)

Door Tweakers user Frozen, woensdag 31 juli 2013 23:58

Dieten moet je doen m.b.v. een dieetiste, nee een voedingsdeskundige en als je niemand hebt om mee te sporten moet je een sportcoach nemen, je kan je ook natuurlijk opgeven voor dat tv programma, doe je toch nog iets met je media studie. Overigens moet je echt stoppen met die jus over je eten te gooien. In ieder geval, ik spreek uit ervaring, toen ik 16 was woog ik 98 kilo, nu ben ik 18 en weeg ik nog maar 80.

Ik weet niet of de dokter je een levensverwachting heeft gegeven maar ik zou dat voor zijn en nu al beginnen.

Door Tweakers user TurboTon1973, donderdag 1 augustus 2013 07:46

tzeunis schreef op woensdag 31 juli 2013 @ 14:39:
[...]


Voedingsdeskundige? Schijf van 5 zeker.... Kansloze bedoeling. Die mensen dicteren alleen maar boeken en lesstof.
Nee hoor, mijn dieetist is heel goed bezig met mij. Dicteert niks voor. Kijkt naar de oorzaken. Lichamelijk/geestelijk. Daardoor helpt ze me inzichtelijk te maken waardoor dingen komen.

Ben met hun hulp 20 kilo kwijt geraakt en 3 jaar stabiel op gewicht gebleven zonder schommelen. Pas dit jaar in zeer korte tijd 7 kilo aangekomen. Waar ik erg van baal. Maar dat kwam door diverse stressfactoren waardoor lichaam alles vast houdt. Ging bv maar eens in de 3 dagen voor vaste ontlasting naar toilet.

Door Tweakers user Gamebuster, donderdag 1 augustus 2013 10:13

ik heb suiker, ik eet teveel, ik ben iets te gezet, lig daarom in het ziekenhuis.
damn, wat hebben ze hier lekker eten!

lol, geweldige kerel :P

Door Tweakers user Audipower, donderdag 1 augustus 2013 11:38

L490 schreef op woensdag 31 juli 2013 @ 16:07:
Eerst de verheerlijking van obesitas en dan nu deze uitslag. De ironie. }>

Door Tweakers user verleemen, donderdag 1 augustus 2013 12:06

Gamebuster schreef op donderdag 01 augustus 2013 @ 10:13:
ik heb suiker, ik eet teveel, ik ben iets te gezet, lig daarom in het ziekenhuis.
damn, wat hebben ze hier lekker eten!

lol, geweldige kerel :P
Gister hadden we een braadworstje met aardappelpurre en
(Verrek, ik schrijf dit nu komen ze met de lunch binnen)

Weet je wat, maak wel ff een filmje...
Zo terug..

E voila
http://www.youtube.com/watch?v=cvjTA1ds9A4

[Reactie gewijzigd op donderdag 1 augustus 2013 13:12]


Door Tweakers user L490, donderdag 1 augustus 2013 12:18

M.l. schreef op woensdag 31 juli 2013 @ 19:54:
-
[...]


Evolutionair gezien de beste... Evolutionair gezien zal je je moeten voortplanten, zie het nog niet zo snel gebeuren dat je een vrijwillig persoon bezwangerd met een "onverzorgd" en "opvallend postuur".
Hij kan 'm waarschijnlijk niet eens vinden. :D

Door Tweakers user Afvalzak, donderdag 1 augustus 2013 16:14

Toen het bij mijn zusje werd vastgesteld bleek ze 34 te hebben ofzo, het was een wonder dat ze alleen veel hoofdpijn had :-/

Door Tweakers user verleemen, donderdag 1 augustus 2013 23:36

Afvalzak schreef op donderdag 01 augustus 2013 @ 16:14:
[...]


Toen het bij mijn zusje werd vastgesteld bleek ze 34 te hebben ofzo, het was een wonder dat ze alleen veel hoofdpijn had :-/
Ik hoor hier net van iemand in t ziekenhuis met 54, dus ik zit niet eens opmde helfd.

Wat ik ondertussen begrepen heb is dat 26 wel behoorlijk slecht is maar zeker niet levensbedreigend. Het is alleen dat als je daar langdurig me rondloopt dat er schade aan je organen op zal treden.
Het is zeer waarschijnlijk dar ik dus al jaren opmdat nivo zit. De klachten die ik heb heb ik nooit als diabetesklachten gezien. Ja ik heb slechte conditie, die heb ik altijd gehad. Ik heb ook hoofdpijn als ik anderhalve fles wijn opgezopen heb, maar alsmdat de klachten zijn dan heeft half nederland blijkbaar diabetis.

Ik snap op zich wel dat t goed is dat t ontdekt is en dat er wat aan gedaan moet worden, maar ik heb nu elke dag wel een kwartiertje dat ik bij een specialist ben. Er is ook een paar kee bloed afgenomen. Wat ik totaal niet begrijp is dat daarvoor een peperdure ziekenhuisopname voor nodig is. Ik had net zo goed. Thuis kunnen slapen en dan voor die afspraken naar de kliniek kunnen fietsen. J ok, ik krijg spuiten en m. Suiker wordt gemeten. Maar toch. Ik kom bij de huisarts en die belt t ziekenhuis, en een kwartier later lig ik al aan t infuus op de noodopname voor iets wat ik nu begrijp net zo goed een weekje had kunnen wachten. En ondertussen ligt er iemand thuis op de wachtlijst voor een hartoperatie die in mijn bed had kunnen liggen. Ja zo kost ik de maatschappij inderdaad onnodig veel geld.

Volgens mij is dat weer pure burocratie..

Maar misschien heb ik t mis..

Door Tweakers user sfranken, vrijdag 2 augustus 2013 11:22

analog_ schreef op woensdag 31 juli 2013 @ 18:08:
26 of 260? Vriend me is zwaar ontregelt en piekt in de ochtend altijd op 300 waarna hij in een uur kan afdwalen naar 60.
Sinds kort gebruiken we de "Amerikaanse standaard" van bloedsuikers meten (mg/dl in plaats van mmol), die schaal gaat heeeeel anders. Je moet geloof ik de Amerikaanse waarde delen door 18 om bij de Europese standaard uit te komen, dus:

300 / 18 = 16.
60 / 18 = 3

De 16 is gigantisch te hoog om mee wakker te worden, dat moet zo rond de 4 tot 6 liggen en 3 is een hypo. Jojo effect heet dat en dat is érg schadelijk, maar daarom is hij ook ontregeld.
Is hij al opgenomen hiervoor in een ziekenhuis met verstand van zaken (Rotterdam, Erasmus MC bijvoorbeeld)?
verleemen schreef op donderdag 01 augustus 2013 @ 23:36:
[...]
Ik snap op zich wel dat t goed is dat t ontdekt is en dat er wat aan gedaan moet worden, maar ik heb nu elke dag wel een kwartiertje dat ik bij een specialist ben. Er is ook een paar kee bloed afgenomen. Wat ik totaal niet begrijp is dat daarvoor een peperdure ziekenhuisopname voor nodig is. Ik had net zo goed. Thuis kunnen slapen en dan voor die afspraken naar de kliniek kunnen fietsen. J ok, ik krijg spuiten en m. Suiker wordt gemeten. Maar toch. Ik kom bij de huisarts en die belt t ziekenhuis, en een kwartier later lig ik al aan t infuus op de noodopname voor iets wat ik nu begrijp net zo goed een weekje had kunnen wachten. En ondertussen ligt er iemand thuis op de wachtlijst voor een hartoperatie die in mijn bed had kunnen liggen. Ja zo kost ik de maatschappij inderdaad onnodig veel geld.

Volgens mij is dat weer pure burocratie..

Maar misschien heb ik t mis..
Als je te lang rondloopt met een hoge bloedsuiker krijg je iets wat een "ketonenvergiftiging" heet, en dat is op de korte termijn extreem schadelijk (denk nier-, lever- en hartproblemen). Als je "geluk" hebt beland je daardoor tussen zes plankjes.

Je voetl het ook wel. Braken, zweten als een otter en véél drinken en zo mogelijik nog meer naar de WC.
Vandaar het protocol "bloedsuiker bij iemand zonder diabetes > 20 --> OPNEMEN". Dat is er écht voor een reden.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 2 augustus 2013 11:26]


Reageren is niet meer mogelijk