De nucleare keukenreactor

Door verleemen op zondag 2 juni 2013 22:47 - Reacties (46)
Categorie: -, Views: 6.766

Tijd weer voor een fuck-u-mentary

Disclaimer. Marco bilderberg is het kanaal van mijn alter ego met de zelfde naam. Het zijn zogenaamde reverse psychology filmpjes om je aan t denken te zetten ter lering ende vermaek[. Het is een van de manieren waarmee ik de intelligentie van mijn publiek test:)

Volgende: Met Konijntje naar de dirk 06-'13 Met Konijntje naar de dirk
Volgende: Overclock je brein met Noopept 06-'13 Overclock je brein met Noopept

Reacties


Door Wortel, maandag 3 juni 2013 08:25

"Het is een van de manieren waarmee ik de intelligentie van mijn publiek test" - je voelt je wel verheven he?

Door Tweakers user warhamstr, maandag 3 juni 2013 09:32

"Het is een van de manieren waarmee ik de intelligentie van mijn publiek test:)" Ok! :')

Door Tweakers user sm1ley, maandag 3 juni 2013 11:45

"Volledig veilig", waar hebben we dat eerder gehoord :/.

Eenzijdig verhaal over gebruik van kernenergie. Geef mij toch maar een paar zonnepanelen ipv zo'n radioactief ding. Zou er ook zeker niet blij mee zijn als mijn buren er heen gaan ophangen.

"Normaal moet je je beschermd kleden", en haalt houten schot weg. Wel knap dat je al over zo'n ding beschikt hoor ;).

[Reactie gewijzigd op maandag 3 juni 2013 12:19]


Door Tweakers user Blubber, maandag 3 juni 2013 11:57

Het is 'nucleaire' je bent een i vergeten.

Door Tweakers user verleemen, maandag 3 juni 2013 12:09

Wortel schreef op maandag 03 juni 2013 @ 08:25:
"Het is een van de manieren waarmee ik de intelligentie van mijn publiek test" - je voelt je wel verheven he?
Daar moet je je niet al te veel van aan trekken, das gewoon mn narcisme.

Door Tweakers user verleemen, maandag 3 juni 2013 12:22

warhamstr schreef op maandag 03 juni 2013 @ 09:32:
"Het is een van de manieren waarmee ik de intelligentie van mijn publiek test:)" Ok! :')
Goedgekeurd:)

Door Tweakers user verleemen, maandag 3 juni 2013 12:24

sm1ley schreef op maandag 03 juni 2013 @ 11:45:
"Volledig veilig", waar hebben we dat eerder gehoord :/.

Eenzijdig verhaal over gebruik van kernenergie. Geef mij toch maar een paar zonnepanelen ipv zo'n radioactief ding. Zou er ook zeker niet blij mee zijn als mijn buren er heen gaan ophangen.

"Normaal moet je je beschermd kleden", en haalt houten schot weg. Wel knap dat je al over zo'n ding beschikt hoor ;).
Ja je kent t met die bedrijven he, ze proberen zich gewoon overal voor in te dekken, en de meeste mensen trappen dr nog ik ook. Laast nog pleurt mijn buurman een halve fles black label wiskey de vuilniston in omdat ie over de datum was.

Door Tweakers user verleemen, maandag 3 juni 2013 12:24

verleemen schreef op maandag 03 juni 2013 @ 12:09:
[...]


Daar moet je je niet al te veel van aan trekken, das gewoon mn narcisme.
En dat erwijl ik aan de noopept ben..... Grreeee

Door Tweakers user sm1ley, maandag 3 juni 2013 12:34

verleemen schreef op maandag 03 juni 2013 @ 12:24:
[...]


Ja je kent t met die bedrijven he, ze proberen zich gewoon overal voor in te dekken, en de meeste mensen trappen dr nog ik ook. Laast nog pleurt mijn buurman een halve fles black label wiskey de vuilniston in omdat ie over de datum was.
Oh, dat niet bekritiseerde verhaal over kernenergie moet enkel het product versterken. Dan vond ik het toch een zeer vermakelijk filmpje :).

Door Tweakers user scooby, maandag 3 juni 2013 14:45

Ik neem aan dat dit hele filmpje een vorm van sarcasme is - en daarmee dus een test voor het intellect van je publiek om te kijken wie dit door heeft? Want hoewel ik zelf slechts basiskennis over fusiereacties, decay chains, etc, heb ik nog nooit zoveel crap over kernenergie gehoord als in dit filmpje. Zelfs greenpeace maakt het nog niet zo bont. :+

Maargoed, de hedendaagse kernenergie is baaaaaaah en booeee. (Doch noodzakelijk) We kunnen beter kijken naar een materiaal dat in de 19e eeuw vernoemd is naar de god van de bliksem. (Als die beste man wist dat die naam zo goed overeen kwam met het potentieel van het materiaal, zou hij zich kapot hebben gelachen.)

https://www.youtube.com/watch?v=31HEijtqF5I

(Duurt 2 uur, maar de eerste 5 minuten is een korte samenvatting)

[Reactie gewijzigd op maandag 3 juni 2013 14:49]


Door Tweakers user verleemen, maandag 3 juni 2013 14:52

seanl94 schreef op maandag 03 juni 2013 @ 14:45:
Ik neem aan dat dit hele filmpje een vorm van sarcasme is - en daarmee dus een test voor het intellect van je publiek om te kijken wie dit door heeft? Want hoewel ik zelf slechts basiskennis over fusiereacties, decay chains, etc, heb ik nog nooit zoveel crap over kernenergie gehoord als in dit filmpje. Zelfs greenpeace maakt het nog niet zo bont. :+

Maargoed, de hedendaagse kernenergie is baaaaaaah en booeee. (Doch noodzakelijk) We kunnen beter kijken naar een materiaal dat in de 19e eeuw vernoemd is naar de god van de bliksem. (Als die beste man wist dat die naam zo goed overeen kwam met het potentieel van het materiaal, zou hij zich kapot hebben gelachen.)

https://www.youtube.com/watch?v=31HEijtqF5I

(Duurt 2 uur, maar de eerste 5 minuten is een korte samenvatting)
Nou ja ik wil niet de hele tijd de vinger op de zere plek leggen, maar het inteligente deel van mijn publiek had het een en ander al kunnen opmaken uit de kleine lettertjes onder de video dat met het woord " disclaimer " begint =:p

[Reactie gewijzigd op maandag 3 juni 2013 14:53]


Door Tweakers user aCiDcHaOZ, maandag 3 juni 2013 16:04

Helaas hebben wij dezelfde boiler uit eind jaren 90, afgaande van het uiterlijk :)

Door Ethereal, maandag 3 juni 2013 16:38

Het is een van de manieren waarmee ik de intelligentie van mijn publiek test:)

Welk publiek, en waarom zou je de intelligentie willen testen?

Door Tweakers user verleemen, maandag 3 juni 2013 17:26

aCiDcHaOZ schreef op maandag 03 juni 2013 @ 16:04:
Helaas hebben wij dezelfde boiler uit eind jaren 90, afgaande van het uiterlijk :)
Het is een upgrade..

Door Tweakers user verleemen, maandag 3 juni 2013 17:35

Ethereal schreef op maandag 03 juni 2013 @ 16:38:
Het is een van de manieren waarmee ik de intelligentie van mijn publiek test:)

Welk publiek, en waarom zou je de intelligentie willen testen?
Die 700 kijkertjes per dag gemiddeld, en hoe ik t best mijn filmpjes moet brengen.
(700 omdat van de gemiddeld 1000 vieuws hier er maar 6 a 700 de video bekijken. Niet iedereen heeft genoeg bandbreedte op hun mobiel bv.)

Het heeft weinig zin om het zo uit te leggen dat niemand t begrijpt. De elite weet t allemaal al, dus daar hoef je die filmpjes niet voor te maken. Zie t maar als een soort markt-onderzoek.

Er was bv net al iemand die zich afvroeg of hij dit filmpje als sarcasme moest zien in de zin van verleemen, als dit echt je mening is dan ben je niet goed bij je hoofd) Er was dus oprechte twijfel omtrent de waarde die aan dit filmpje gehecht moest worden.

Boven de video melden dat het een fuck-u-mentary is, en onder een video een disclaimer plaatsen dat het om reverse psychology gaat ( het tegendeel beweren van wat je vindt om mensen aan t denken te zetten) is dus voor bepaalde bezoekers binnen tweakers niet duidelijk genoeg.

Er zullen af en toe meer van dit soort filmpjes er tussen komen die dan met de reacties als referentie zullen worden gebruikt in het maken van de echte filmpjes zodat de kwaliteit van mijn vlog gewaarborgt kan blijven.

[Reactie gewijzigd op maandag 3 juni 2013 17:43]


Door ethereal, maandag 3 juni 2013 18:07

Je vlog geeft te denken, dat ben ik zondermeer met je eens.
Maar dan meer in de zin van wat jou beweegt om het op deze manier te brengen.

En vanwaar jou fixatie op psychologie/psychiatrie.
Ik lees dat je zelf het idee hebt een autist/asperger te zijn, maar dit niet bevestigdkrijgt.

Door Tweakers user Dark_f, maandag 3 juni 2013 18:32

ethereal schreef op maandag 03 juni 2013 @ 18:07:
Je vlog geeft te denken, dat ben ik zondermeer met je eens.
Maar dan meer in de zin van wat jou beweegt om het op deze manier te brengen.

En vanwaar jou fixatie op psychologie/psychiatrie.
Ik lees dat je zelf het idee hebt een autist/asperger te zijn, maar dit niet bevestigdkrijgt.
Volgens mij geniet Mr. Marco van deze rare vorm van aandacht. Gisteren een hele discussie over zijn hersenen-overclock-pillen gehad (zie vorige blog van Marco). Het is bijna alsof meneer met opzet zich autistisch/raar overbrengt om zo bepaalde reacties uit te lokken en daar opnieuw aandacht(bevestiging?) kan van krijgen.

Deze video slaat dan ook nergens op. Het is inderdaad gewoon grappig en daar blijft het dan ook bij. Ik denk dat er niemand met een gezond verstond deze video serieus neemt en deze zal ook volgens mij geen aanleiding tot denken geven.

Ik dacht eerst dat je graag dingen in het belachelijke trekt (net als de vorige video) , maar blijkbaar bedoel je dit allemaal serieus. Rare manier van denken 8)7

Door Tweakers user scooby, maandag 3 juni 2013 18:38

verleemen schreef op maandag 03 juni 2013 @ 17:35:
[...]

Er was bv net al iemand die zich afvroeg of hij dit filmpje als sarcasme moest zien in de zin van verleemen, als dit echt je mening is dan ben je niet goed bij je hoofd) Er was dus oprechte twijfel omtrent de waarde die aan dit filmpje gehecht moest worden.
Vooruit dan, aangezien je mij bedoelt. Er is geen twijfel over de waarde die ik moet hechten aan het filmpje, daar was ik vrij duidelijk in. Het probleem zit hem meer in hoeverre ik moet geloven dat diegene die dit presenteert, ook daadwerkelijk gelooft wat hij zegt. Ik heb namelijk al vaak genoeg meegemaakt dat ik ervanuit ging dat een dom persoon simpelweg sarcastisch probeerde te zijn, en vaak waren dat zaken die nog een slag erger waren als wat hier gepresenteerd werd.

Dat er inderdaad bij staat dat het een intelligentietest/fuck-u-mentry is, is imho ook het minste wat erbij hoort te staan. Want zeker voor diegene - zoals ik - die nog nooit van verleemen hebben gehoord op tweakers, is het dus zeer moeilijk om onderscheid te maken tussen dom en sarcasme. Al moet ik wel eerlijk toegeven dat tweakers toch een bovengemiddeld intellectueel forum is. Vanuit die redenatie kun je inderdaad ervanuit gaan dat het sarcasme is, maar het is zeker slim om nog eens te controleren wat spreker nu precies bedoeld.

Al met al een geslaagde trollactie. (In de goede zin van het woord)

Door Tweakers user verleemen, maandag 3 juni 2013 18:42

ethereal schreef op maandag 03 juni 2013 @ 18:07:
Je vlog geeft te denken, dat ben ik zondermeer met je eens.
Maar dan meer in de zin van wat jou beweegt om het op deze manier te brengen.

En vanwaar jou fixatie op psychologie/psychiatrie.
Ik lees dat je zelf het idee hebt een autist/asperger te zijn, maar dit niet bevestigdkrijgt.
Nee, ik ben geen autist. Ik heb me alleen als zodanig laten testen omdat ik mijn gedrag in dat van een aantal vrienden die wel asperger hebben herkende. Het zijn in fact mn beste vrienden omdat we elkaar nooit wat hoeven uit leggen. Dat in sterk contrast met mijn ervaringen met mensen in het algemeen waar ik vroeger helemaal niks van begreep en vice versa. Vandaar dus ook mijn interresse in psychologie waardoor ik ondertussen veel over mezelf en de " anderen " geleerd heb. Mijn persoonlijke ervaringen hebben mij geleerd dat op een site als tweakers bovengemiddeld meer mensen komen die de zelfde gedachtengang en wereldbeeld hebben als ik, vandaar dus ook dat ik mijn vlog hier presenteer in plaats van het alleen maar op youtube te doen en dan maar afwachten wat daar incidenteel blijft hangen.

De kans op inhoudelijke response is hier vele malen groter, maar dan nog, vooral omdat tweakers ondertussen is overgekocht en steeds meer mainstream aan t worden is deze groep een minderheid. Ook op tweakers. En dus moet ik een beetje t midden zoeken hoe ik mijn filmpjes zal brengen zodat er een zo groot mogelijke dekking plaatsvindt.

De manier zoals ik mijn filmpjes breng is dus eenvoudig weg mijn manier, zoals ik zelf in het leven sta. Van mijn perspectief gezien zijn mijn filmpjes dus "normaal" . het zijn de uitgewerkte gedachten en overpeinzingen die ik heb als ik koffie sta te zetten of onder de douche sta, en ik laat ze zien aan dat deel van tweakers dat zich daarin kan vinden, maar probeer ze toch een beetje kalm te houden zodat de rest t ook kan volgen. Wat je hier ziet is mijn best off, dat waar ik veel onderzoek naar heb gedaan, ( soms wel jaren ) en waar ik nog steeds achter sta..

[Reactie gewijzigd op maandag 3 juni 2013 18:50]


Door ethereal, maandag 3 juni 2013 19:00

verleemen schreef op maandag 03 juni 2013 @ 18:42:
[...]

Nee, ik ben geen autist. Ik heb me alleen als zodanig laten testen omdat ik mijn gedrag in dat van een aantal vrienden die wel asperger hebben herkende. Het zijn in fact mn beste vrienden omdat we elkaar nooit wat hoeven uit leggen. Dat in sterk contrast met mijn ervaringen met mensen in het algemeen waar ik vroeger helemaal niks van begreep en vice versa. Vandaar dus ook mijn interresse in psychologie waardoor ik ondertussen veel over mezelf en de " anderen " geleerd heb. Mijn persoonlijke ervaringen hebben mij geleerd dat op een site als tweakers bovengemiddeld meer mensen komen die de zelfde gedachtengang en wereldbeeld hebben als ik, vandaar dus ook dat ik mijn vlog hier presenteer in plaats van het alleen maar op youtube te doen en dan maar afwachten wat daar incidenteel blijft hangen.

De kans op inhoudelijke response is hier vele malen groter, maar dan nog, vooral omdat tweakers ondertussen is overgekocht en steeds meer mainstream aan t worden is deze groep een minderheid. Ook op tweakers. En dus moet ik een beetje t midden zoeken hoe ik mijn filmpjes zal brengen zodat er een zo groot mogelijke dekking plaatsvindt.

De manier zoals ik mijn filmpjes breng is dus eenvoudig weg mijn manier, zoals ik zelf in het leven sta. Van mijn perspectief gezien zijn mijn filmpjes dus "normaal" . het zijn de uitgewerkte gedachten en overpeinzingen die ik heb als ik koffie sta te zetten of onder de douche sta, en ik laat ze zien aan dat deel van tweakers dat zich daarin kan vinden, maar probeer ze toch een beetje kalm te houden zodat de rest t ook kan volgen. Wat je hier ziet is mijn best off, dat waar ik veel onderzoek naar heb gedaan, ( soms wel jaren ) en waar ik nog steeds achter sta..
Je vermeld ergens iets alla transperger, waar komt dat dan in hemelsnaam vandaan?
Overigens zullen heel en heel erg veel mensen zich herkennen in een asperger, het is een vrij breed spectrum, hypochondrie ligt op de loer bij zelfdiagnose.

Wil wel eens een vlog van je zien over jezelf, dan zijn je filmpjes misschien wat makkelijker in te schatten, het is nu een volstrekt raadsel, althans zo ervaar ik ze.

Door Tweakers user verleemen, maandag 3 juni 2013 19:17

seanl94 schreef op maandag 03 juni 2013 @ 18:38:
[...]


Vooruit dan, aangezien je mij bedoelt. Er is geen twijfel over de waarde die ik moet hechten aan het filmpje, daar was ik vrij duidelijk in. Het probleem zit hem meer in hoeverre ik moet geloven dat diegene die dit presenteert, ook daadwerkelijk gelooft wat hij zegt. Ik heb namelijk al vaak genoeg meegemaakt dat ik ervanuit ging dat een dom persoon simpelweg sarcastisch probeerde te zijn, en vaak waren dat zaken die nog een slag erger waren als wat hier gepresenteerd werd.

Dat er inderdaad bij staat dat het een intelligentietest/fuck-u-mentry is, is imho ook het minste wat erbij hoort te staan. Want zeker voor diegene - zoals ik - die nog nooit van verleemen hebben gehoord op tweakers, is het dus zeer moeilijk om onderscheid te maken tussen dom en sarcasme. Al moet ik wel eerlijk toegeven dat tweakers toch een bovengemiddeld intellectueel forum is. Vanuit die redenatie kun je inderdaad ervanuit gaan dat het sarcasme is, maar het is zeker slim om nog eens te controleren wat spreker nu precies bedoeld.

Al met al een geslaagde trollactie. (In de goede zin van het woord)
Ik ben blij dat je t zo opvat. Ik heb je maar gewoon als voorbeeld genomen, maar geloof me in de 4 jaar dat ik op tweakers actief ben heb ik zo vaak dit soort commentaar als (* moet ik dit als sarcasme zien * dat ik ondertussen wel weet in welke hoek ik moet zoeken. Ik heb een 20 tal topics op tweakers gehad waarvan zon 15 vrij snel geslotenw erd omdat ze allemaal in over en weer geflame eindigden omdat vooral de harde kern, die meestal als eerst reageert mijn topics niet al te serieus nemen wat meestal voorkomt uit een gebrek en kennis van mijn lezers.

Veel topics die ik breng zijn namelijk gebaseerd op nieuwsberichten en artikelen van tweakers.net zelf, en toch loop ik vaak tegen een muur van onbegrip en onwil als ik daar een topic over start. De reden waarom ik weggehoond werd is omdat ik in 2009 dacht dat ik uiteindelijk wel 2 de hands zonnepanelen kon kopen, dat ik in er oprecht in geloofde dat telefoonprocessoren de toekomst waren, en dat dat tabletpcs de desktop zouden verdringen of dat het misschien een goed idee was om consuptievlees te printen, op de zelfde manier zoals men nu organen met een 3 d printer maakt.

Als je met dat soort topics op het forum komt aanzetten lachen 8 van de 10 mensen je uit. Met van die tipische zinnen als " moet ik dit stukje als sarcasme me zien:) geloof t of niet, maar die zin heeft al iemand anders in een van mijn vlogs hier gebezigd, nog geen 2 dagen voor jou....

Ja en dan ga ik semi sarcastisch terug doen. Semi, want vroeger dacht ik dat mensen altijd sarcastisch waren. Ik heb ondertussen na al die jaren gemerkt dat er een groot deel van de mensen inderdaad oprecht niet begrijpt waar ik t over heb. Bijvoorbeeld door dat soort "testjes" het klinkt als een absurde grap, en ik zeg t met een grijns, maar ik heb gemerkt dat ik met "filmpjes a la "roken moet mogen en "de keukenreactor" soms betere resultaten haal dan met de filmpjes waarom ik vertel hoe t echt moet. Een van de dingen die ik heb gemerkt is dat mensen het graag met je oneens zijn, ongeacht wat je verteld.

En dus heb ik filmpjes waarin ik precies t tegengestelde vertel van wat ik er in werkelijkheid van vindt. En voila, de mensen gaan uit zichzelf mijn beweringen ontkennen, er ontstaat een felle discussie, en naarmate die oploopt gaan ze nog geloven in wat ze zeggen ook. En dan heb ik mijn doel bereikt.

Als ik een filmpje had genaakt waarin ik vertelde dat kernenergie niet veilig was dan had ik waarschijnlijk meer reacties gehad over hoe veilig kernenergie was dan nu in dit omgekeerde psychologie filmpje.

Dus tip. Als je van pannekoeken houdt en je moet naar de gevangenis, ga dan niet zeggen dat je een hekel hebt aan spruitjes, want dan laten ze je elke dag spruitjes vreten.Zeg gewoon dat je een hekel hebt aan pannekoeken, vooral die met stroop en je kan je lol op:)

Door Tweakers user Patriot, maandag 3 juni 2013 21:44

Het is je hier niet helemaal gelukt hoor. Daarvoor omvat dit probleem teveel facetten. Je hebt mensen hooguit kritischer laten nadenken over kernenergie en dat is niet zo'n geweldige prestatie hier.

Wat jij nou precies vind en denkt is nog steeds niet duidelijk in ieder geval.

Door Tweakers user verleemen, maandag 3 juni 2013 21:51

Patriot schreef op maandag 03 juni 2013 @ 21:44:
Het is je hier niet helemaal gelukt hoor. Daarvoor omvat dit probleem teveel facetten. Je hebt mensen hooguit kritischer laten nadenken over kernenergie en dat is niet zo'n geweldige prestatie hier.

Wat jij nou precies vind en denkt is nog steeds niet duidelijk in ieder geval.
Dat is logisch, ik verklap t al voor dat het filmpje goed 1 dag hier te zien is. Maar dat houd t niet in dat het filmpje niet ergens anders al langer loopt. Tweakblogs is alleen de portal van de allerbeste van marcotm, eigenlijk moet het gewoon duidelijk zijn welke filmpjes de fuck-u-mentaries zijn, maar ik zit al te lang op t net om me nog te verbazen dar er bij mensen bij de naam BILDERBERG niet op zn minst een belletje gaat rinkelen:)

[Reactie gewijzigd op maandag 3 juni 2013 22:03]


Door Tweakers user Patriot, maandag 3 juni 2013 22:03

Haha, dat zijn onderwerpen waar jij me in ieder geval niet tot gaat verleiden.

Door Tweakers user verleemen, maandag 3 juni 2013 22:09

Patriot schreef op maandag 03 juni 2013 @ 22:03:
Haha, dat zijn onderwerpen waar jij me in ieder geval niet tot gaat verleiden.
Nou ja t is ook geen wedstijd of om mensen in hun hemd te zetten. Ik ben domweg eerlijk in mijn motief waarom ik bepaalde dingen doe. Ik ben gewoon iemand die bij de meest normale dingen des leven de vraag voelt opborrelen " is dat wel zo" en dan ga ik op onderzoek uit. Voor mij is niets vanzelfsprekend.

[Reactie gewijzigd op maandag 3 juni 2013 22:10]


Door Tweakers user Patriot, maandag 3 juni 2013 22:32

Ik ben gewoon iemand die bij de meest normale dingen des leven de vraag voelt opborrelen " is dat wel zo" en dan ga ik op onderzoek uit.
Dat hebben de meeste mensen, en vooral die mensen die de neiging hebben om het altijd met je oneens te zijn. Wat dat betreft ben je dus vooral heel normaal.

Door Tweakers user Valentino-46, dinsdag 4 juni 2013 04:01

Blubber schreef op maandag 03 juni 2013 @ 11:57:
Het is 'nucleaire' je bent een i vergeten.
Zit helemaal geen "i" in, vraag maar aan Homer:
http://www.youtube.com/watch?v=OoASZyihalc

Door ethereal, dinsdag 4 juni 2013 13:08

Dark_f schreef op maandag 03 juni 2013 @ 18:32:
[...]


Volgens mij geniet Mr. Marco van deze rare vorm van aandacht. Gisteren een hele discussie over zijn hersenen-overclock-pillen gehad (zie vorige blog van Marco). Het is bijna alsof meneer met opzet zich autistisch/raar overbrengt om zo bepaalde reacties uit te lokken en daar opnieuw aandacht(bevestiging?) kan van krijgen.

Deze video slaat dan ook nergens op. Het is inderdaad gewoon grappig en daar blijft het dan ook bij. Ik denk dat er niemand met een gezond verstond deze video serieus neemt en deze zal ook volgens mij geen aanleiding tot denken geven.

Ik dacht eerst dat je graag dingen in het belachelijke trekt (net als de vorige video) , maar blijkbaar bedoel je dit allemaal serieus. Rare manier van denken 8)7
Ik heb je discussie eens doorgelezen, en nog eens doorgelezen, de abrupte overgang van "Ik vertel mijn verhaal" naar zichzelf bijkans gelijk stellen aan de tweakers redactie op het moment dat je inhoudelijk raak schoot is nogal kenmerkend. Er zit iets meer achter deze man, en dat is geen asperger en geen autisme, in de verste verte niet zelfs.

Ach het blijft vermakelijk onder het genot van een bakkie pleur in de pauze.

Door Tweakers user MaD_co, dinsdag 4 juni 2013 16:25

je weet dat je met een echte tweaekrs te makenhebt , als zijn bureau tegen het kookstel aanstaat :D

Door Tweakers user verleemen, dinsdag 4 juni 2013 16:44

MaD_co schreef op dinsdag 04 juni 2013 @ 16:25:
je weet dat je met een echte tweaekrs te makenhebt , als zijn bureau tegen het kookstel aanstaat :D
Het is nog veel erger. Het zijn 2 inductiekookplaten die in de koffietafel zijn ingelegd zodat ze een geheel met het tafelblad vormen. Zo kun je filmpjes over eten maken zonder dat je de halve opnamestudio naar de keuken hoeft te slepen..

[Reactie gewijzigd op dinsdag 4 juni 2013 16:47]


Door Tweakers user ReDnAx1991, dinsdag 4 juni 2013 18:10

Vanaf het moment dat je zei dat Uranium water kan laten koken op 230 graden Celsius wist ik dat je aan het trollen was...

Door Tweakers user verleemen, dinsdag 4 juni 2013 18:18

ReDnAx1991 schreef op dinsdag 04 juni 2013 @ 18:10:
Vanaf het moment dat je zei dat Uranium water kan laten koken op 230 graden Celsius wist ik dat je aan het trollen was...
En das weer raar, want dat heb ik nou juist op internet opgezocht. Het gaat over de temperatuur in een reactorvar wel te verstaan.

Door Tweakers user Mavamaarten, woensdag 5 juni 2013 17:20

verleemen schreef op dinsdag 04 juni 2013 @ 18:18:
[...]

En das weer raar, want dat heb ik nou juist op internet opgezocht. Het gaat over de temperatuur in een reactorvar wel te verstaan.
Water op een andere temperatuur dan 100°C doen koken doe je door de druk te veranderen. Als je gewoon hitte toevoegt aan water (of je dat nu doet met uranium of met een gasvlam) dan kookt het gewoon netjes op 100°C.

Niet alles wat op internet staat is waar.

Door Tweakers user verleemen, woensdag 5 juni 2013 18:54

Mavamaarten schreef op woensdag 05 juni 2013 @ 17:20:
[...]


Water op een andere temperatuur dan 100°C doen koken doe je door de druk te veranderen. Als je gewoon hitte toevoegt aan water (of je dat nu doet met uranium of met een gasvlam) dan kookt het gewoon netjes op 100°C.

Niet alles wat op internet staat is waar.
Dus als ik t goed begrijp gaat water koken op 100 graden, maar als je water op een hogere temperatuur verwarmd, bv 230 graden, dan kookt t niet meer? Meen je dat serieus?

Het gaat er in t verhaal niet om dat het water kookt. Het gaat er om dat dit koken bij een een temperatuur van 230 graden gaat. Koken met 100 graden geeft gewoon minder stoom voor de turbines.

Maar misschien heb ik het helemaal fout, im a vlogger, not a hydrolicus.

[Reactie gewijzigd op woensdag 5 juni 2013 19:04]


Door Tweakers user verleemen, woensdag 5 juni 2013 19:02

Bubbelsoep

[Reactie gewijzigd op woensdag 5 juni 2013 19:03]


Door Tweakers user scooby, donderdag 6 juni 2013 00:38

Zonder drukverhoging kun je water niet laten koken op 230 graden. Zelfs niet op 105 graden. Het gaat voor die tijd over in gasvorm, waarmee het dus weer afkoelt. (Negatieve feedback idee.) Tenzij je water in een afgesloten ruimte aan de kook brengt, want van water naar waterdamp vergroot je het volume met een factor 1000. (1 atmosfeer) met als gevolg een stijging van de druk, waardoor de temperatuur hoger kan worden voordat het kookt, etc.

Maar gebaseerd op je postverleden hier, is mijn antwoord wederom précies het antwoord wat jij het liefste hebt in verband met inverse psychologie. (Zeg, geldt dat ook nog als ik er een disclaimer á la deze aanhang?)
En dus heb ik filmpjes waarin ik precies t tegengestelde vertel van wat ik er in werkelijkheid van vindt. En voila, de mensen gaan uit zichzelf mijn beweringen ontkennen, er ontstaat een felle discussie, en naarmate die oploopt gaan ze nog geloven in wat ze zeggen ook. En dan heb ik mijn doel bereikt.
Hmm, mwah, ik zie hier geen reacties over hoe onveilig kernenergie is, dus wat dat betreft heb je volgens mij je doel gemist hier. De enige reacties hier hebben betrekken op het feit dat kernenergie niet veilig is in het keukenkastje. Maar aan de andere kant heb ik ook nog nooit iemand horen beweren dat dat veilig is. :+

Owja, en wat betreft kokend water (of anderzijds omzetten van hitte-energie naar een hogere vorm): je wilt altijd een zo hoog mogelijke temperatuur hebben, want je efficiëntie daalt drástisch naarmate de temperatuur daalt. Dat zie je ook goed bij kerncentrales: deze hebben 4 turbines op een rij. En de kleinste, die vooraan staat, levert meer energie dan de 3 joekels erachter samen.

[Reactie gewijzigd op donderdag 6 juni 2013 00:41]


Door Tweakers user ReDnAx1991, donderdag 6 juni 2013 08:45

verleemen schreef op woensdag 05 juni 2013 @ 18:54:
[...]

Dus als ik t goed begrijp gaat water koken op 100 graden, maar als je water op een hogere temperatuur verwarmd, bv 230 graden, dan kookt t niet meer? Meen je dat serieus?

Het gaat er in t verhaal niet om dat het water kookt. Het gaat er om dat dit koken bij een een temperatuur van 230 graden gaat. Koken met 100 graden geeft gewoon minder stoom voor de turbines.

Maar misschien heb ik het helemaal fout, im a vlogger, not a hydrolicus.
Nee het blijft koken maar het kookpunt zal 100 graden Celsius blijven, tenzij de druk verhoogd wordt dan is het wel mogelijk om boven 100 graden uit te komen. Nu wordt het stoom van de Uranium staven gebruikt om turbines aan te drijven dus is er geen druk opbouw. Stoom kan wel warmer worden dan 100 graden van zichzelf.

Know your sources

Door Tweakers user Aikon, donderdag 6 juni 2013 14:41

Of eigenlijk: het kookpunt hangt samen met de druk. En je kan water niet warmer krijgen dan het kookpunt, want daarna is het geen water meer, maar waterdamp. Dus niet alleen het kookpunt blijft 100 graden, het water zelf ook, hoe hoog je het gas ook zet, in je keuken krijg je water nooit boven de 100 graden Celsius.
Nu wordt het stoom van de Uranium staven gebruikt om turbines aan te drijven dus is er geen druk opbouw.
Ik snap de zin maar half. Uraniumstaven geven geen stoom af, uranium (althans: de brandstof) verhit water tot ergens van 200 tot 300 graden Celsius. Dit water (dus vloeibaar vanwege de druk) verhit een tweede waterkring tot waterdamp/stoom en vervolgens heb je de klassieke manier van stroomopwekking dmv stoom.

Het filmpje: tja, een hoop onzin, en zeker niet uit de beste hoek gefilmd...

Door kevinkrs, vrijdag 7 juni 2013 11:00

Blubber schreef op maandag 03 juni 2013 @ 11:57:
Het is 'nucleaire' je bent een i vergeten.
Nee nee, je begrijpt het verkeerd. Daarmee test hij ons intelligentie, hij is zelf veel slimmer (hij heeft even snel opgezocht: kernenergie wiki)

Ontopic: Fijn hoor, gedachte dat je radioactiviteit in je huis hebt en risico om over 10 jaar kanker te hebben.

Door Tweakers user Corman, vrijdag 7 juni 2013 16:09

verleemen schreef op maandag 03 juni 2013 @ 19:17:
[...]


Ik ben blij dat je t zo opvat. Ik heb je maar gewoon als voorbeeld genomen, maar geloof me in de 4 jaar dat ik op tweakers actief ben heb ik zo vaak dit soort commentaar als (* moet ik dit als sarcasme zien * dat ik ondertussen wel weet in welke hoek ik moet zoeken. Ik heb een 20 tal topics op tweakers gehad waarvan zon 15 vrij snel geslotenw erd omdat ze allemaal in over en weer geflame eindigden omdat vooral de harde kern, die meestal als eerst reageert mijn topics niet al te serieus nemen wat meestal voorkomt uit een gebrek en kennis van mijn lezers.

Veel topics die ik breng zijn namelijk gebaseerd op nieuwsberichten en artikelen van tweakers.net zelf, en toch loop ik vaak tegen een muur van onbegrip en onwil als ik daar een topic over start. De reden waarom ik weggehoond werd is omdat ik in 2009 dacht dat ik uiteindelijk wel 2 de hands zonnepanelen kon kopen, dat ik in er oprecht in geloofde dat telefoonprocessoren de toekomst waren, en dat dat tabletpcs de desktop zouden verdringen of dat het misschien een goed idee was om consuptievlees te printen, op de zelfde manier zoals men nu organen met een 3 d printer maakt.

Als je met dat soort topics op het forum komt aanzetten lachen 8 van de 10 mensen je uit. Met van die tipische zinnen als " moet ik dit stukje als sarcasme me zien:) geloof t of niet, maar die zin heeft al iemand anders in een van mijn vlogs hier gebezigd, nog geen 2 dagen voor jou....

Ja en dan ga ik semi sarcastisch terug doen. Semi, want vroeger dacht ik dat mensen altijd sarcastisch waren. Ik heb ondertussen na al die jaren gemerkt dat er een groot deel van de mensen inderdaad oprecht niet begrijpt waar ik t over heb. Bijvoorbeeld door dat soort "testjes" het klinkt als een absurde grap, en ik zeg t met een grijns, maar ik heb gemerkt dat ik met "filmpjes a la "roken moet mogen en "de keukenreactor" soms betere resultaten haal dan met de filmpjes waarom ik vertel hoe t echt moet. Een van de dingen die ik heb gemerkt is dat mensen het graag met je oneens zijn, ongeacht wat je verteld.

En dus heb ik filmpjes waarin ik precies t tegengestelde vertel van wat ik er in werkelijkheid van vindt. En voila, de mensen gaan uit zichzelf mijn beweringen ontkennen, er ontstaat een felle discussie, en naarmate die oploopt gaan ze nog geloven in wat ze zeggen ook. En dan heb ik mijn doel bereikt.

Als ik een filmpje had genaakt waarin ik vertelde dat kernenergie niet veilig was dan had ik waarschijnlijk meer reacties gehad over hoe veilig kernenergie was dan nu in dit omgekeerde psychologie filmpje.

Dus tip. Als je van pannekoeken houdt en je moet naar de gevangenis, ga dan niet zeggen dat je een hekel hebt aan spruitjes, want dan laten ze je elke dag spruitjes vreten.Zeg gewoon dat je een hekel hebt aan pannekoeken, vooral die met stroop en je kan je lol op:)
Je praat heel erg graag over hoe je bepaalde dingen zegt met bepaalde redenen. Zoals heel dit filmpje, 10 minuten om eigenlijk iets anders te zeggen. Ik daag je uit om dat andere gestructureerd, niet provocerend en bovenal zonder verwijzing naar jezelf eens te brengen. Gewoon, als testje voor jou. Kan toch niet moeilijk zijn, toch?

Door Tweakers user James Flare, zondag 9 juni 2013 14:26

In de disclaimer staat: "ter lering ende vermaeck" ... haha... vermakelijk is het zeker. Niet het filmpje... maar de reacties. Het filmpje is dodelijk saai. Grappig dat je toch zo veel reacties uitlokt... die inderdaad (het is al eerder gezegd) niet over het onderwerp, maar alleen over jou gaan...

Om me daar dan toch ook maar even schuldig aan te maken:

Ik hoor je zeggen (lees je schrijven eigenlijk...) dat je "al jaren op tweakers actief bent" en je profiel zegt: "Mijn laaste kanaal is het transperge vlog wat eigenlijk best een nerdie vlog is waar ik vanaf nu om de zoveel tijd een filmpje exclusief voor tweakers zal maken."

Je hebt dan niet echt een hoge pet op van je medetweakers hè? En van jezelf des te meer... Want de toon die je aanslaat in je filmpje is nog te belerend voor een gemiddelde brugklasser, nog los van het verschrikkelijke jip-en-janneke taalgebruik (niet echt nerdie hoor...). Sorry, maar daarmee zet je jezelf m.i. al volledig buitenspel. Daar helpen "excuses" als asperger, reverse psychology of "fuckyoumentary" echt niets meer aan...

Marco, prima dat je je gedachtenspinsels op fora deelt. Keep it up zou ik zelfs willen zeggen... Maar als je een inhoudelijke discussie wilt, zorg er dan voor dat je posts een duidelijk punt maken (poneer een heldere stelling en verdedig die met valide argumenten), en dat de vorm aansluit op je onderwerp en vooral doelgroep (let o.a. op je taalgebruik). Wil je een discussie over hoe bijzonder of "excentriek" jij zelf bent? Ook prima, maar maak dáár dan een vlog over en verpak het niet in een quasi-wetenschappelijk verhaal. Dit raakt kant noch wal.

Enough said. Have fun you all...

[edit: kleine aanvulling]

[Reactie gewijzigd op zondag 9 juni 2013 14:29]


Door Rosalinda, woensdag 14 augustus 2013 06:52

Hallo Frau Stubben,eine Anmeldung ist in Altjfchrden nicht notwendig. Kommen Sie bitte eanfich am Samstag oder Sonntag, um sich einen Platz zu sichern. Genauere Infos hier: Beste Grfcdfe,das Sonntagsfloh-Team

Door Deusimar, maandag 9 september 2013 17:10

No cafe plans as of yet, but we would like to send more coffee that way. We are incnodutirg our coffee at West Elm, there is one is Boston on Brookline, they should be currently stocking Haiti Blue Forest. http://wqkfuhqjtfu.com pdstot [link=http://wqlniy.com]wqlniy[/link]

Door news, woensdag 16 oktober 2013 14:28

Thanks for your thoughts. It's helped me a lot.

Door cheapest auto insurace, zaterdag 19 oktober 2013 14:41

You keep it up now, understand? Really good to know.

Door liability insurance marke, zaterdag 16 november 2013 08:18

I'm so glad that the internet allows free info like this!

Reageren is niet meer mogelijk