Snapdragon 265 in €120 mobiel?

Door verleemen op zaterdag 24 maart 2018 20:40 - Reacties (11)
Categorie: -, Views: 8.070


Dit is de nog lager geklokte pixi 3 3.5 met een dual-core A7 @1001 MHz en een dual-core Mali 400, maar daarentegen ook een kleiner scherm met 480x320 scherm heeft. Sinds ppsspp op maar 1 cpu core draait komen de prestaties vrij overeen met de U5


Ik heb een iPad mini (waar ik al mijn blogs op maak) en een iPhone se. Degelijke apparaten, betrouwbaar, doen wat ze doen moeten. Leuke dingen bet best wel pro apps en in die zin nog steeds superieur aan Android. Alleen 1 probleem, het is nogal een gesloten systeem. Soms wil ik ook wat experimenteren met het soort apps die niet in de Appstore worden toegelaten.

Natuurlijk kun je je iOS device jailbreakem, maar dan nog zul je merken dat de alternatieve apps veel minder geüpdatet worden dan op Android, de homebrew community is gewoon minder actief. Daarnaast jailbreak ik mijn iPad liever niet omdat je tablet dan een stuk minder veiliger wordt. Je hebt zo een rootkit op je iPad en dan wil je liever niet gaan telebankieren. Op de iPhone wil de dat al helemaal niet want ja strakjes gaat je sideloaded app stiekum 0900 nummers bellen a 6 euro oer minuut. Mijn iphone blijft dus mooi lekker dicht.

Maar toch ja ik wil ook die andere apps en dus heb ik een smartphone en een tablet van elk 69 euro. De Alcatel U5 en de pixi 4 7 inch, en ja daar experimenteer ik dus op. De telefoon heeft wel een Lebara prepaidkaart, voor als 2de telefoon, maar mijn abonnement zit dus braaf op Mn iPhone, dat houden we dus mooi gescheiden.

Op mijn Alcatels die allebij een quad A7@1.3 GHz processor en een Mali 400 MP4 gpu en 8 gb storage hebben draaien dus al die andere apps. Voor filmpjes en roms zit er natuurlijk ook. Nog 32 GB bij en dst is zo geïnstalleerd dat de telefoon het gezamenlijke geheugen als intern geheugen ziet.

Op deze Android telefoons draai ik bv limbopc, een virtual machine die speciaal is gemaakt om er andere ossen in te emuleren, van Windows, tot linux en het super geoptimaliseerde kolibri os dat doodleuk een complete desktop biedt en toch maar net zo groot als een floppy van 1.4 MB klein is. En dan zit er ook nog dosbox en een nes emulator bij. Ja ok, je hebt ook een 60 MB versie en daar zitten dan ook games als doom en quake arena op en een browser zodat je ook op YouTube kan, maar hoewel het os in de virtual machine net zo snel reageert als win95 op een echte 486 kun je doom op je buik schrijven, dat draait dan nog maar met 5 fps. Maar goed zoals ik al zei, is het puur voor te experimenteren, en mijn nieuwschierigheid te bevredigden en dat is dan weer materiaal voor een leuke blog.

Daarnaast heb ik de virtual console TIC-80 ( een clone van pico-8 op de pc) en die loopt wel lekker snel, het is zoals de naam al zegt een soort nep gameconsole waar je dan in max 64 kb games kunt coden in een game engine met een sprite, screen en muziek editor terwijl je de code schrijft in Lua. Leuk dr is al een flinke achterban bezig en er zijn dus ook al behoorlijk wat games voor te krijgen en t mooie, je kan in andermans code kijken en dat editen en zo leer je net als bij html van anderen hoe je een game maakt. Zo kan t dus voorkomen dat een ander jou game optimaliseert pf extra functies toevoegd.
Hoewel de editor eigen lijk voor 2D games is bedoeld zijn er ondertussen ook mensen die t voormekaar hebben gekregen om er bv wolfenstein 3D clones, de zogenaamde raycasting games op te maken. Tic is gewoon leuk en gratis in de playstore te downloaden.

Ook leuk zijn de Chinese nes emulatoren die als 88 games in one in de playstore staan. Ook gratis maar dan wel met advertenties tussen je games door. Hie ze t flikken snap ik ook niet, maar het zijn echt allemaal nes klassiekers, zelfs prince of persia maar natuurlijk Mario zit er bij. Toch worden die emu’s waar er echt heel veel van op Android staan door Nintendo met rust gelaten.
Ze zijn over t algemeen goed gemaakt, lopen vloeiend en zijn makkelijk te besturen en wat ook echt bijzonder is, zon emulator inclusief de games is gemiddeld maar 11 MB klein. Het draait dus echt op alle, zelfs de allereerste Android phones.

Naja, snes, Genesis, amiga, Atari 5200 emulators ( colleen, die maar 800 kb is) , maar ook dosbox draaien prima op een A7, en ook de psone! N64 en zelfs psp willen op een op een A7 gewoon starten, maar als je daar aangekomen bent dan mag je wel een tijdje in de weer met de settings. In de orginele resoluties loopt het allemaal tussen de 25 en 30 fps ( of 20 bij the order of the Phoenix) maar das op een 5 en al helemaal op een 7 inch behoorlijk lelijk en voor zoveel detail wil je je games op zn minst in 2X resolutie draainen. En daar houdt t dus op eigenlijk. Sommige games zijn zo goed ingeklaard gezet dat die ook redelijk rond de 25 fps blijven zitten, tot je een game pakt als the order, of ridgeracer en al helemaal zoiets als perfect dark of goldeneye willen de framerates wel eens naar 13 fps zakken, juist als er veel beeld gebeurt en dan is t vaak unplayable, Naja toch heb ik zo de helfd van the orde of the Phoenix gespeeld, maar nu wil ik t toch liever op een betere mobiel afmaken en eigenlijk heb ik dan liever de Wii versie voor dolphin omdat die veel beter is afgewerkt. De psp versie is practisch t zelfde maar mist een aantal missies en de helft van de voiceacting is dr uit gesloopt.

En nu komen we bij de bottle neck terecht en dat is de gpu van goedkope telefoons. Die is afgestemd op je schermresolutie en dat is bv op de 7 inch Alcatel 1024 x 600. Wat dus precies goed is om een N64 of psp game in 2x de resolutie te draaien. Dat ziet er allemaal best ok uit. Daar heb ik geen 1080p scherm voor nodig ook omdat die textures niet scherper worden zodat je in HD wel mooie gerendeerde auto’s en poppetje hebt maar met lo res texturen ( ja dwz je kunt voor bepaalde emulators ook hd brushes importeren maar dan moeten die er ook zijn en dst is natuurlijk alleen bij games als metal gear gedaan.) Komt er dus op neer dat 1024x600 op de 7 inch en de 852x480 op mijn mobiel voor dit soort zaken meer dan genoeg is.

Maar zoals ik al zei, alle fabrikanten stemmen de spec van de hardware op de processor af.
Een 852x480 scherm krijgt dus een A7 met Mali MP4 van de fabrikant. Wil je een a53 processor met een Mali 860 of een snapdragon 435 met een 505 dan is je scherm ook gelijk HD en zit er een 12 Mp camera op die je helemaal niet gaat gebruiken, maar t ergste is, zelfs al render je in de zelfde 2x resolutie als op die lower spec is het resultaat nouwelijks beter dan op die A7, Mali 400 processor. Het scheelt misschien maar 4 frames. Ja dan zit je nog met framedrops tot 17 fps!Het wordt pas echt interresant als je een midrange telefoon met een quad HD scherm en een snapdragon 625 hebt. Die telefoon waarvan de xiaomi redmi a1 de goedkoopste is , die draait zelfs dolphin vrij stabiel, maar dan zit je bij de mediamarkt alweer op een prijs van 238 euro.

Wat je eigenlijk wil is een 5 inch smartphone die je dan bv in een ipega controller klinkt met een resolutie van 852x480, de dubbele resolutie van t orgineel en snel genoeg om misschien antialiasing aan te zetten. De camera, heb je genoeg aan 8MP. Het is hooguit toch alleen maar je 2de toestel als je bv gaat stappen. Het enige wat er echt moet veranderen is die soc, en dus geen mediatek A7 maar bv de al veel betere snapdragon 435 en t liefst gewoon de 625. 1gig ram is voor al die emus gewoon genoeg, 16 gig opslag is ook wel lekker en met dat soort Specs wil ik ook wel t dubbele van mijn U5, dus zeg maar rond de 140 euro neerleggen. ( nou ja, 99 euro voor de 435 versie)

Maar dat doen zelfs de steeds creatiever worden Chinezen niet. Zelfs in hun gamingtablets van 300 dollar is de soc op het scherm afgestemd dat dus maar 1024x800 is waardoor alles goed loopt tot je dus bij de n64 en de psp emulator komt! Ja zelfs de psone die makkelijker te emuleren is zul je de frameskip moeten aanzetten. Das gewoon idioot!


Over Gamingtablets gesproken, waarom is er nog niemand op het geniale idee ( ikke) om een mobiel met shoulderbuttons te maken. Alleen dat, 2 knopjes aan de zijkant van je telefoon zou echt een enorm verschil bij fps en race games maken. Voor het lopen en de camera zijn we ondertussen wel gewend om het touchscreen te gebruiken, maar het schieten, met een derde vinger op het scherm, of god beware door je duim van de camera button te halen en dan op vuur te klikken, ja dat is t m niet hoor, dan kan je hooguit alleen op easy spelen omdat de vijand je de hele tijd te slim af is. Maar vuren, terwijl je loopt en kijkt, of gas geven, ja graag! 2 knopjes of misschien touch is genoeg en alle mobiele games spelen ineens 10 keer beter! Hoe moeilijk moeilijk is dat!
En ja misschien de zelfde Specs in een handheld console met een 4 inch scherm maar dan wel in een vita omhulsel, dan hieft er ook geen 3G chip in en kunnen we t doen met alleen WiFi of Mja door kaartjes te wappen van onze duurdere telefoon.

Dus mocht er iemand hier in stengen wonen, vertel t alsjeblieft aan je baas:
We willen een 5 inch telefoon met een display van 852x480, met een snapdragon 625, 8 Mp camera, anderhalve gig ram en 16 gig opslag. Als je dat voor 125 euro kunt maken (incl free shipping) zullen je telefoontje echt als warme broodjes over de toonbank vliegen.

Echt serieus, trust me, je moest eens weten hoeveel ppsspp reviews op Android telefoon er op YouTube te zien zijn. Veel mensen willen dat.

Ik zou er dan zelfs 2 kopen. Een voor mij en een voor mijn vriend zodat we gezellig met zn csgo 1.6 met xash 3D kunnen spelen.


Dat was m weer, de groetsels!
Marco.

Volgende: Frontier Elite 2 voor Android 03-'18 Frontier Elite 2 voor Android

Reacties


Door Tweakers user Liveshort, zaterdag 24 maart 2018 23:43

Maar je kunt toch gewoon een Xiaomi Redmi Note 4 krijgen voor 160 euro? (pricewatch: Xiaomi Redmi Note 4 (3GB intern, 32GB opslag) Grijs) Aanzienlijk betere specs dan dat wat je wenst en amper duurder dan die richtprijs van 140 euro.

[Reactie gewijzigd op zondag 25 maart 2018 00:22]


Door Tweakers user verleemen, zondag 25 maart 2018 00:05

Liveshort schreef op zaterdag 24 maart 2018 @ 23:43:
Maar je kunt toch gewoon een Xiaomi Redmi Note 4 krijgen voor 160 euro? (pricewatch: Xiaomi Redmi Note 4 (3GB intern, 32GB opslag) Grijs Aanzienlijk betere specs dan dat wat je wenst en amper duurder dan die richtprijs van 140 euro.
Jaaa, maar die heeft Android 6 en dus geen ondersteuning voor vulkan API wat bv je ppsspp flink vooruit helpt. Maar daarnaast wil ik t liefst een 5 inch, dat vind ik toch t lekkerst.

De goedkoopste telefoon die games als assins creed bloodlines Op full speed kan draaien is de 239 euro kostende xiaomi A1.

Ergens ben ik ook wel benieuwd wat de nieuwe lichtere versie redmi 4a kan, die heeft een lagere resolute en maar een snapdragon 435 aan boord maar daar zie ik zo goed geen reviews vsn op YouTube, en dan ondanks de prijs van 120 euro te veel risico om dat zomaar blind te kopen. Zou wel mooi zijn als ie dat kon, dat wel. Maar ja me hebt games en games, Dragon ballsZ loopt bij mij ook goed, maar assasins creed doet t zelfs in 1x rendering op halve snelheid.

En deel 2, ik wil shoulderbuttons.


Edit! Je link doet t trouwens niet

[Reactie gewijzigd op zondag 25 maart 2018 00:27]


Door Tweakers user Liveshort, zondag 25 maart 2018 00:30

Daar hebben we natuurlijk custom roms voor uitgevonden. Als je je zorgen maakt over de software vallen alle chinese telefoons eigenlijk automatisch al af. Een groot gedeelte van de MediaTek socs hebben zeer karige ondersteuning, omdat de fabrikant de drivers/binaries niet vrijgeeft.

Door Tweakers user verleemen, zondag 25 maart 2018 01:48

Liveshort schreef op zondag 25 maart 2018 @ 00:30:
Daar hebben we natuurlijk custom roms voor uitgevonden. Als je je zorgen maakt over de software vallen alle chinese telefoons eigenlijk automatisch al af. Een groot gedeelte van de MediaTek socs hebben zeer karige ondersteuning, omdat de fabrikant de drivers/binaries niet vrijgeeft.
Jaa, maar hier hebben we t over de quallcom snapdragon. Das een Amerikaanse soc die in de xiaomi zit. De xiaomi A1 van 240 euro draait ppsspp games op full speed.
Ik daarentegen wil iets van rond de 100 euro, zonder al die had poespas ( want daarom issie zo duur) maar wel met een 625 quallcom soc dr in

Door Tweakers user knakworst, zondag 25 maart 2018 13:40

verleemen schreef op zondag 25 maart 2018 @ 00:05:
[...]


Jaaa, maar die heeft Android 6 en dus geen ondersteuning voor vulkan API wat bv je ppsspp flink vooruit helpt. Maar daarnaast wil ik t liefst een 5 inch, dat vind ik toch t lekkerst.

De goedkoopste telefoon die games als assins creed bloodlines Op full speed kan draaien is de 239 euro kostende xiaomi A1.
239 euro is duur. Wat dacht je van 166 euro icm priority line bij gearbest. https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_1245230.html

Door Tweakers user verleemen, zondag 25 maart 2018 17:54

knakworst schreef op zondag 25 maart 2018 @ 13:40:
[...]


239 euro is duur. Wat dacht je van 166 euro icm priority line bij gearbest. https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_1245230.html
Hmm ja, ziet er goed uit. Maar shippen ze ook naar Nederland? Ik dacht dat t een puur Amerikaanse site was namelijk.
Ander probleem wordt betalen, ik heb Paypal maar die blokkeert ergens, ik kan wel ontvangen maar niet storten. Ik heb dus alleen maar iDeal. Aliexpress heeft wel weer iDeal, maar daar hoor ik nogal eens van dat er veel fake tussen zit zogenaamde echte Nokia’s die dan replica’s blijken te zijn en arduinochips die t niet doen. Ik zit niet te wachten op een A1 wat intern een goedkope Android is zoals ze dat ook met iPhones van 150 euro doen ( en 12 dagen levertijd) niks tegen fake trouwens, vind ik fashinerend, maar wel als t me om een device te doen is waar ik dolphin op wil draaien:)

[Reactie gewijzigd op zondag 25 maart 2018 18:08]


Door Tweakers user Kiswum, zondag 25 maart 2018 19:06

Welkom in de wereld van smartphones, Xiaomi en de verouderde Snapdragon 625 (niet de nooit-uitgebrachte-265 ;))

Door Tweakers user verleemen, zondag 25 maart 2018 21:50

Kiswum schreef op zondag 25 maart 2018 @ 19:06:
Welkom in de wereld van smartphones, Xiaomi en de verouderde Snapdragon 625 (niet de nooit-uitgebrachte-265 ;))
Ik snap wekelijk niet waarom je een nog snellere soc in je mobiel wil. Als ik niks met psp emulators zou doen was ik volledig tevreden geweest met een snapdragon 4 play

Door Tweakers user Sonic1986, maandag 26 maart 2018 09:50

https://m.gearbest.com/mobile-phone/pp_686158.html?wid=91
Europees warehouse. Exclusief €3~5,- verzendkosten.

Door Tweakers user LOTG, dinsdag 27 maart 2018 10:44

verleemen schreef op zondag 25 maart 2018 @ 00:05:
[...]


Jaaa, maar die heeft Android 6 en dus geen ondersteuning voor vulkan API wat bv je ppsspp flink vooruit helpt. Maar daarnaast wil ik t liefst een 5 inch, dat vind ik toch t lekkerst.

Edit! Je link doet t trouwens niet
Die van mij draait gewoon Android 7 met de Xiaomi.eu roms. Geen idee of vulkan daar standaard in zit maar een zoektocht op XDA leert mij dat het prima mogelijk moet zijn.

Door Tweakers user verleemen, donderdag 29 maart 2018 02:59

LOTG schreef op dinsdag 27 maart 2018 @ 10:44:
[...]

Die van mij draait gewoon Android 7 met de Xiaomi.eu roms. Geen idee of vulkan daar standaard in zit maar een zoektocht op XDA leert mij dat het prima mogelijk moet zijn.
Ja zou kunnn is wat anders dan kan he. De Mali t860 kan ook vulcan aan, maar verder van een proof of concept is er nog niet.

Ennieweej, ik heb uiteindelijk voor de Motorola g5plus gekozen. Die ligt namelijk gewoon voor 249 euro bij de mediamarkt en heeft ongeveer dezelfde Specs als de xiaomi A1 maar die je dus alleen maar kan bestellen. Vond t toch prac5itischer dat ik m gelijk in de shop kan omruilen als dr iets mee is.

Ppsspp loopt trouwens als een trein. 4x de oorspronkelijke resolutie van de psp en dan nog loopt alles op full speed, dankzij vulkan. Maar nu heb ik wel weer dat de onscreen buttons van half life niet goed renderen terwijl dat zelf op een super low spec telefoon goed loopt.

Misschien dat ik er de xiaomi note 5a bij wil hebben. Die heeft een mindere snapdragon 435 aan boord maar daarom kost ie ook maar 111 euro.

Reageren is niet meer mogelijk