Het grote Harry Potter @ tweakers topic!

Door verleemen op vrijdag 16 maart 2018 21:54 - Reacties (9)
Categorie: -, Views: 5.742

1. LE POTTER

Ik moet jullie wat bekennen. Ik, een man van 51 ben een Harry Potter Fan. Ergo, ik vind Harry Potter leuker dan In de ban van de ring. Nou niet gelijk weglopen he.
Het valt wel mee, ik heb maar 1 hp film in de bioscoop gezien en ik heb de boeken nooit gelezen al heb ik steeds meer de neiging om dat toch eens te gaan doen, want hoewel ik de meeste films wel een keer gedownload heb zijn boeken vaakst veel beter dan de films, en ik heb t gevoel dat ik iets mis.

Bovendien ga ik de laatste tijd nogal door zwaar weer, met flinke depressies en angsten, iets wat blijkbaar bij een creatieve geest hoort. Het schijnt zelfs zo te zijn dat JK Rowling om precies dezelfde reden schrijft, het is haar vorm van afleiding om niet totaal gek te worden van haar innerlijke demonen en de depressies die dat veroorzaakt, maar goed dat is een ander verhaal waarvan ik nog niet de moed heb dat met jullie te delen. In ieder geval las ik laast een bericht dat je van het lezen van Harry potterboeken een beter mens wordt en wie wil dat nou niet. Dus ik zal strakjes even op een torrentsite kijken waar ik daar de epubs van kan downloaden want ik vindt dat Warner en mevrouw roling nu wel genoeg miljarden hebben binnen gehaald. (Nah, ik heb er hier wel een paar liggen die Mn moeder ooit heel goedkoop op de kop heeft getikt)


2. FANTASY

Er is een tijd geweest dat ik helemaal geen fan was van zaken als fantasy, Naja, ik heb wel eens een boek van Roger Zelazny gelezen (wisselkinderen) en ik heb The Dark Crystal, Labirynth en Legend gezien. En natuurlijk In de ban van de ring omdat t toch wel weer ergens interresant is, maar boeken van bv Tanith Lee heb ik nooit aangeraakt. Nou goed, ok fantasy mocht wel nu ik t allemaal opschrijf, zelfs the neverending story heb ik gezien.

En oja de in het Nederlands vertaalde fighting fantasy boeken van peter jackson en ian livingstone heb ik ook gehad., je kent ze misschien wel,. Vsn die boeken waar allemaal losse alinea’s in staan en waar je dan op weg gaat en dan of naar alinea 22 kunt gaan waar je het bos in loopt of naar alinea 55 waar je een kopje thee van een trol aan neemt. Eenmaal op alinea aangekomen blijkt die thee puur vergif te zijn waardoor je dus weer helemaal aan t begin bij alinea 1 mag beginnen. Officieel moest je als dr moest worden gevochten met een paar akelige orcs flink worden gedobbeld waar je dan na een tijdje of als overwinnaar of als verliezer, en hup dan mocht je weer naar alinea 1. Ik deed dat nooit, ik won gewoon altijd en toch flikte ik t m dan om na een uur in een valkuil met slangen terecht te komen. Die fighting fantasyboek staan trouwens in the Appstore, en je hebt de optie om vals te spelen dus.

Het idee dat ik zou kunnen toveren, een magiër zijn sprak me als kind wel aan en ik heb nog steeds bij de elektrische schuifdeuren van winkels die neiging om een gebaar met mijn hand te maken precies op het moment dat ze openschuiven zodat het lijkt dat is als een soort Jedi met mijn kracht de die deuren van een afstandje openduw. Maar toch zag ik fantasy als een soort spielerij, als iets waar je lekker over kon fantaseren, maar wat je verder niet serieus hoefde te nemen. Het was niet echt.
Ik had datzelfde met superhelden. Spider-Man kon ik nog wel mee leven maar de meeste echt vage houden, mwah, dat was pure escapisme.

3. SPACE OPERA

Dat gold ook voor sf. Goed ik heb de meeste Star Wars films toch gezien en de beste was, maar ik stoorde me er altijd aan dat daar de ruimtescheepjes bochten konden maken. Maar ook de lightsabre, leuk bedacht, maar hoe projecteer je een alles vernietigend krachtveld dat zomaar op een meter van het handvat stopt zonder reflector, een laserstraal was het dus niet, die was oneindig doorgegaan, maar hier was een techniek die dat niet nodig had zodat je een zwaard kreeg van een meter lang. StarWars was leuk, maar toch ja iets voor kinderen en laagopgeleiden, een film voor het hele gezin. Dat was geen Science fiction, maar Science fantasy.

Science fiction is zoals de naam het al zegt een weten een wetenschappelijk verhaal, of beter , een roman gebaseerd op wetenschappelijke feiten en theorieën.
Het waren boeken en films die zich dus aan de algemene opvattingen hielden van wat wetenschappelijk verantwoord waren.

3. ECHTE SCIENCE FICTION DUS

We hebben t dus over 2001, a Space odyssey, geschreven door Arthur c Clarke die samen met Carl Sagan het Apollo maanproject van de NASA heeft geleid. En waarbij ruimteschepen weden gebruikt die al als blauwdrukken in de lades van de NASA lagen. Het wielvormig ruimtestation dat door rotatie kunstmatige zwaartekracht maakt vanwege de middelpuntvliedende kracht was een echt project van de NASA, maar is er nooit gekomen omdat de Amerikanen als enigste op de maan zijn geland ( de Russen is dat nooit gelukt) en langsaam de subsidiekraan werd dichtgedraaid. Zelfs de Hal 9000 was een Heuristische computer, een neural netwerk dus dat is staat was zelf te leren. Leuk detail, als je bij H A L elke letter een letter verder schuift zo dat de H een I wordt, de A een B, dan wordt de L een M.
I.B.M. Een van de sponsors van de film:) bij de landing op de maan zijn de monitoren ook van IBM, maar daar staat het dus ook echt als t IBM merkteken onder het beeldscherm.

Of bv Alphaville, waar een hele gemeenschap door een totalitair computersysteem werd bestuurd.
of THX38 van notabene George Lucas ook zon film over een totalitaire maatschappij waar je pillen krijgt om je sexualiteit te onderdrukken tot een vrouw die niet meer slikt en verliefd wordt op een collega, logans run waar mensen niet ouder mogen worden dan 30 jaar en dan feestelijk geëxecuteerd worden ( opgenomen in een toen al futuristische Amerikaanse Mall) 1984, van George Orwell. Existence en zelfs the matrix. Prima of silent running dat over een schip gaat waar ze planten kweken als experiment omdat de aarde te vervuild is.

In ieder geval waren het films en boeken die hun nadruk op techniek en de sociale en psychologische legden en juist niet over wie het met wie gedaan had, the Time machine van George Pal waarin ook wordt uitgelegd wat de 4de dimensie inhoudt,of Space 1999 dat behoorlijk van 2001 had geleerd qua stijl maar ook hun Eagle ruimteschepen die sprekend op de maancruiser van 2001 leek.


3 A. STAR TREK

Ik was een trekkie, oorspronkelijk met de eerste serie met kirk en Spock maar al helemaal met de wat mij betreft veel betere The next generation met Picard en data waarvan de acteurs vaak moeite hadden met het onthouden van de technospeak omdat ze zelf nouwelijks begrepen waar t over ging maar dat allemaal toch redelijk wetenschappelijk onderbouwd was. Een schip, de enterprise D, dat in de staartroeren enorme magneten had die in serie geschakeld waren en die elk een dermate sterk veld produceerden dat de ruimte eromheen gekromd wordt (warped) en doordat dit veld als een looptrein door die magneten liep werd terwijl er eigenlijk langzamer dan de lichtsnelheid werd gevlogen de ruimte om het schip gekromd wordt zodat de afstanden kleiner werden en je dus toch binnen en paar weken bij een ster kon komen. ( ik leg t nu heel kort en onvolledig uit, maar je kan t allemaal terug lezen in de technical Manual of the USS enterprise 1701 D waar echt alles aan boord tot het detail beschreven en uitgelegd wordt. Practisch alles wat je in the next generation tegenkomt heeft een bestaande theoretische en filosofische basis.

En ja soms halen ze er iets bij wat ze nog niet helemaal kunnen uitleggen. Zo zit er in de transporter, waar mensen dus mee naar een planeet gebeamed worden een heuse Heisenberg compensator geintregeerd. Dit omdat bij het beamproces alle atomen in je lijf worden geanalyseerd waarna de informatie daarvan uiteindelijk naar het doel wordt verzonden waar dus door een vorm van quantumverstrengeling daar dus al die atomen van jou lichaam in de juiste configuratie worden geactiveerd. Sinds je nou eenmaal niet de positie en het momentum van een deeltje teglijk kunt meten is er dus een soort foutcorrectie nodig, oftewel de heisenberg compensator. Hoe die compensator verder werkt laten ze dan wel in t midden:)
Zelfs Klingon is een echte taal met een woordenboek van 600 bladzijden. Als de klingons in starters met elkaar aan t babbelen zijn dan brabbelen ze dus niet zomaar iets, maar het betekend ook echt wat. Dat wat j dan als ondertiteling leest is dus de echte vertaling wat gezegd wordt.
klingon is zon bekende taal onder de echte trekkies dat er op deze wereld meer klingon dan Esperanto word gesproken:)


3 B. PERRY RHODAN

Ik heb heel veel Perry Rhodan gelezen, een oorspronkelijk Duitse pulpreeks die ook in Nederland verschijnt en dat vaak uit pure techofetisjisme bestaat. Niet allen bestaat het or universum uit meerdere melkwegen en hun volkeren (er zijn al meer dan 2500 afleveringen, dan bouwt zoiets wel op) maar ook daar worden culturen enorm uitgediept en ook de techniek, want ja het zijn Duitsers he. Een aantal van de schrijvers heeft ook bepaalde ervaring, zo was er een die op een duikboot had gewerkt ( walter ernstig ) een ander ( kurt mahr), had bij de NASA raketlanceringen geleid) ook van Perry Rhodan zijn er verschillende boeken met dwarse de tekeningen hoe de soms wel 5 kilometer bolvormige ruimteschepen en het generatieschip sol werkt. Ook daar hebben ze motoren die hun energie krijgen van een Scwarzschild converter. Ook leuk dat veel sterrenstelsels waar heen wordt gevlogen echt bestaan en je dus ook een sterrengids hebt maar dr is dus ook en zesdelige encyclopedie waar alles, dus het fictieve maar ook wetenschappelijk georiënteerde in staat, en dan zijn het mierenneukers, de lichtsnelheid is bv geen 300.000 km per seconde. Bij Perry Rhodan is dat 299 792 458 km per seconde en geen kilometer meer.

Ze moeten t ook niet wagen om een ander getal te geven of met hoeveel g je opstijgt ( Naja, bij Perry Rhodan hebben ze natuurlijk gkrachtneutralisatoren en als ze sneller dan licht willen dan Mja, doen ze dat via een hogere dimensie waar de wetten van Einstein niet gelden, (maar het, ze weten Einstein tenminste goed te spellen:) en als je iets over de relativiteitstheorie wil weten, of wat het verschil tussen een neutronenster en een zwart gat is ben je ook bij Perry Rhodan aan t goede adres.

Maar net zoals bij star trek heeft Perry Rhodan een nogal hardcore achterban die de schrijvers genadeloos op de vingers tikt als iets niet helemaal klopt.

Dan hebben we de boeken van wiliam Gibson, waar ik t in mijn vorige blog over had. Dat gaat over implantaten en brain machine interfaces, een soort internet en virtual reality
Schismatrix van bruce Sterling, zelfs sobrietas van ad visser kon ik nog best goed verdragen.
Vuurvogel waarin iemand 5 jaar met zijn ruimteschip tegen de lichtsnelheid aanvliegt om zo genoeg extra massa te creëren dat de uitdijing vsn het universum stopt.

ik kon er niet genoeg van krijgen. Serieus, het meeste van wat ik over filosofie, antropologie, techniek en natuurkunde weet heb ik geleerd van Star Trek TNG en Perry Rhodan.


5. REAL SCIENCE VS PSEUDO SCIENCE

Dat het allemaal klopt komt omdat ik juist daardoor steeds meer echt wetenschappelijke artikelen ging lezen, over natuur en scheikunde, kernfysica maar ook filosofie. Ik heb dus ook boeken van Roger penrose, stephen hawking, Paul Davies, Carl sagan gelezen en stephen wolfram gelezen.

Maar ook boeken van psychologen en drugsgoeroes als, sigmund Freud, Carl Jung, Alexander Shuelgin, Albert Hoffman, Timothy leary. Daniël dennet, dyson en Buckminster Fuller. Maar ook het boek met de biografie van oerhackers Kevin Mitnick en Pengo, Alan Turing en Steve jonbs. En natuurlijk de boeken van Ray kurzweil.

Maar het bleef niet bij alleen pure wetenschap
Ik heb delen van de bijbel en de Koran en ook van de tibetan book of the death, ik heb zelfs de satansbijbel van Simon lavey, mein kampf van Dolf H en DSM IV gelezen:)
En zo kwam ik dus steeds vaker in contact met documentaires en boeken van de zogenaamde pseudowetenschappers zoals Rupert sheldrake en de meest op tweakers gehate Nassim Haramein (waarvan ik trouwens merk dat veel van zijn oudere verhalen weerklank in de echte wetenschap hebben. In tegenstelling tot sheldrake die van TED verwijderd werd door protesten van nogal wat rijke sponsoren staat het filmpje van Haramein die gelooft dat alle informatie van ons heelal holografisch is opgeslagen in elke proton en dat alles met elkaar verbonden is nog steeds op TED. Dan hebben we nog Marko Rodin die een spoel heeft ontworpen aan de hand van bijbelse numerologie die dermate efficiënt is dat deze spoel bij de Amerikaanse marine wordt ingezet voor zeer gevoelige antennes. En dan hebben we nog IONS, het instituten for noetic Science dat door een ex astronaut is opgezet en waar ze toch echte double blind studies doen naar paranormale verschijnselen. Een leuke is waar tijdens het doublesplit experiment een aantal mensen mediteerden en dan de deeltjes in golven lieten veranderen puur door hun aandacht op het experiment te richten, dus wel met gesloten ogen vanuit een ander kamertje.

Juist door de nogal neerbuigende manier waarop sommige tweakers in het wetenschapsforum van tweakers.net tal van deze “pseudo” wetenschappers wed behandeld waardoor je heel snel een slotje kreeg als je de naam Haramein maar durfde te noemen ben ik weer wat meer naar de volwaardige wetenschap gaan kijken. Juist zodat ik met betere argumenten kan komen waarom sacrale geometrie misschien echt wel iets met de structuur van ons universum en het ontstaan van virtuele deeltjes te maken kon hebben.

6. ZIJN ZE NOU ALLEMAAL GEK GEWORDEN?

En wat gebeurt er? Plotseling beginnen mensen als Leonard Susskind het te hebben over de holografische structuur van ons universum waar alle deeltjes eigenlijk alleen uit informatie bestaan dat vanaf een 2 dimensioneel oppervlak in 3 zijdige Planck ruimtes wordt geprojecteerd.

Bekende namen uit de wetenschap durven plotseling te opperen dat het universum wel eens een zwart gat is, nee erger, dat alles met elkaar verbonden is en dat dit gehele systeem wel eens een intelligentie zou kunnen bezitten dat serieus invloed heeft in de processen die in de kosmos plaatsvinden. Plotseling is het erg onwaarschijnlijk dat in een paar miljoen jaar door puur toeval en foutjes in DNA zoiets aangepast als mensen kunnen evolueren en dat er dus een soort bijsturing plaats vind, oftewel, mensen als Paul Davies, en andere anarchisten hebben het zonder het zo te noemen over zoiets als God. Plotseling begint Roger penrose over superpositie in neuronen om zo het bewustzijn te verklaren, ineens heeft Stephen wolfram het over universal machines die vanuit een paar simpele regels en een beperkte geometrie van deeltjes uiteindelijk het complete universum uitgerekend kan worden en dat ons universum dus net zoiets is als een fractal.

Er zijn serieuze panels bij bv het world Science festival waar erkende wetenschappers serieus discussiëren over de mogelijkheid dat wat wij als realiteit ervaren in werkelijkheid een soort simulatie is, sommige gaan daar wel erg ver in en hebben t over ancestor simulaties, wat er op neer komt dat er in een hogere dimensie een heuse computer bezig is deze realiteit te simuleren terwijl anderen het toch meer als een natuurlijk verschijnsel zien waarbij ons hele heelal niet is anders is dan geprojecteerde informatie dat een wisselwerking aangaat wat een proces oplevert dat ons mensen de illusie geeft dat wij uit allemaal kleine uiteindelijk niet deelbare balletjes bestaan waar electronen om heen draaien.


6. DE BOUWSTENEN VAN ONZE REALITEIT

Juist ja, dat alles in weze informatie is, nog het best te vergelijken met een tv scherm dat uit pixels bestanen dat de beelden die je op dat scherm ziet eigenlijk niet echt zijn maar puur bestaan uit pixels die op datmoment in een bepaalde staat terecht zijn gekomen. Je ziet een hond die rent, maar in werkelijkheid zijn het gewoon pixels die van kleur veranderen. Precies zo zou ons universum werken, maar dan in 3D, met voxels dus, allemaal Planck ruimtes die alleen maar een bepaalde toestand aan nemen dat wordt berekend vanuit informatie dat ergens, bv van de eventhorizon van een zwart gat wordt gegenereerd.

Volgen jullie t nog? ik wel, niet alleen omdat wat ik hier schrijf uit tientallen boeken en wel 100 uur YouTube video’s heb cecondenseerd maar ook omdat verdorie heel veel van wat moderne wetenschappers beweren potverdorie al die tijd door mensen als Rupert Sheldrake, Terrence mcKenna en al helemaal door Nassim Haramein wordt beweert. Ja precies, daar gaan hun theorieën de hele tijd over. misschien dat ze het wat filosofischer aanpakken en ook wel eens de plank misslaan hebben de echte en de pseudowetenschappers het over hetzelfde, maar hier komt de echte shock.

Er zijn nogal wat theologische instellingen zoals het boeddhisme, en veel Indiase goeroes en oudere culturen zoals de hermetisch en de kabbala die allemaal al eeuwen lang dingen beweren waar de wetenschap het nu over heeft. Niet perse dat er een god is met een baard of een krina met 8 armen, maar wel dat dit leven een droom is, dat alles met elkaar verbonden is en dat eigenlijk alles èèn is, maar dat niet alleen, maar dat je ook je eigen realiteit schept. Dat jou gedrag effect heeft op het geheel, niet alleen omdat als jij op iemand voeten gaat staan dat zij haar koffie over jou kruis laat vallen, maar echt als in wie goed doet goed ontmoet en dat je puur door observatie en wilskracht dingen naar je wil kunt zetten.

Ja dat lees je goed. Wij zijn echt is staat om een deeltjesstroom in een golf om te zetten puur door het opzettelijk meten van de positie van fotonen (het double split experiment)
En wij zijn echt in staat om deeltjes met elkaar te verstrengelen om ze dan van een flinke afstand van elkaar te plaatsen en dan door het manipuleren van 1 van de deeltjes de toestand van dat andere deeltje instant, dus zonder tijdverlies te veranderen. Wij kunnen dus echt informatie van een bepaalde locatie naar een andere locatie versturen waardoor die plek de eigenschappen aanneemt die deze informatie beschrijft.

We noemen het quantumteleportatie en we kunnen het nog niet zo lang maar het is zeer waarschijnlijk precies het zelfde fenomeen als de transporter maar ook de foodreplicator uit star trek.


7. PRAKTISCHE TOEPASSINGEN VAN DE QUANTUMVELD THEORIE: DE FOOD REPLICATOR.

Machines die informatie over atomen analyseren en opslaan om dat later naar specifieke plekken in een ruimte te zenden die zich daardoor zullen manifesteren als atomen, moleculen, een gebraden kip met patat en appelmoes precies in dezelfde configuratie als het originele objectief product. Maar nu als data opgeslagen zodat je nu oneindig kopieën van die kip met patat en appelmoes kunt aan maken, en ja eigenlijk alles wat je door zon apparaat kunt laten analyseren dus misschien ook een mens. Gelijk het wereldvoedsel probleem op gelost en je kan in 0 seconden naar de maan. Probleem is alleen dat tijdens het analyseren van patat maar ook een persoon het origineel vernietigt wordt en dan rijst natuurlijk de filosofische vraag: die kopie op de maan, ben jij dat nog wel, of ben jij op dat moment overleden en loopt er nu een copie op de maan die alleen denkt dat hij jou is?en kun je die informatie opslaan en zo ontelbare copien van jezelf maken? Handig, kan je van geniale mensen of goeie muziekanten copien maken die dan overal op de wereld teglijk kunnen optreden. Naar welke rolling Stones ga jij? Die in de kroeg of toch maar die in het stadion. Het maakt niet uit het zijn allebij dezelfde mick Jaggers. Een soort tweeling zeg maar. Dat geld trouwens alleen op het moment van creatie want vanaf het moment dat ze er zijn zullen beide mick Jaggers zich anders gaan ontwikkelen, net als een tweeling waarvan de ene in Madrid en de andere in Noorwegen gaat wonen. Na tien jaar heb je toch 2 behoorlijk verschillende mick Jaggers. Leuke esthetische kwesties waar we vast nog wel 50 jaar over kunnen fantaseren voor het kan en daarna nog 60 jaar voordat het ook wettelijk toegestaan is:)


8. GENIALE NATUURTALENTEN.

Maar dan is er nog die andere kant, ik bedoel mochten we door dat soort doublesplit experimenten, quantumvertrengeling en ook quantumcomputers ooit echt technologisch dermate gevorderd zijn dat we dat soort machines kunnen bouwen, zou het dan ook niet mogelijk kunnen zijn dat er echt mensen bestaan die behoorlijk uniek zijn maar die dat puur op hun eigen geesteskracht kunnen? Dat er echt goeroes zijn die zo goed hun talent hebben ontwikkeld dat ze desnoods met behulp van een stokje hun geesteskracht kunnen focussen om iets te laten manifesteren? Iemand die puur door zijn wil de informatie waar jij uit bestaat in de informatie van een kikker kan veranderen? Wie zal t zeggen, maar misschien bestaan er echt wel magiërs en tovenaars die als een geheim genootschap onder ons leven maar die hun talenten voor ons dreuzels geheim houden.

Misschien is er op een andere quantumfreqentie een realiteit waar een echte Hogwards school staat en waar kinderen van dat soort ouders gertrained worden in de kunsten Im later deel te worden van een tovenaarsmaatschappij.

Het is in ieder geval niet meer zo totaal belachelijk en onrealistisch gefantaseer zoals ik er vroeger naar keek. Arthur C Clarke zei het al, “Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.” Oftewel, elke ver genoeg gevorderde technologie is niet te onderscheiden van magie.

En daardoor komen ineens de Harry Potter Boeken op een hele andere plek te staan, niet meer zomaar als fantasie, maar als die ver gevorderde vorm van hard core Science fiction waarin techniek word beschreven, dat wij door onze beperkte kennis als magie bestempelen.

Ook al zal het niet helemaal het zelfde zijn verwacht ik toch een kern van waarheid. Daarnaast hebben we ook van die mensen als quantumtheoreticus John Hagelin die zich tot groot ongenoegen van bepaalde wetenschappers ook met transcenderen meditatie bezig houdt om dan massaal met een hoop mensen te mediteren voor de vrede waardoor plots in die buurt de misdaadcijfers dalen. Ja een vorm van meditatie is ook een techniek, shamanisme is ook technologie. Als je een keer onrustig bent moet je maar eens ademhalingsTECHNIEKEN uitproberen. Zoals bv Wim vos dat deed door te gaan hyperventileren in een ziekenhuis en zich liet inspuiten met een bacterie waar hij dan ziek door zou moeten worden en wat dus niet gebeurde. Magie? Of is t gewoon de techniek. Ik ben ook een keer 40 kilo afgevallen door alleen vlees en echt verder niks anders te eten. Mijn arts geloofde zijn ogen niet en had geen verklaring. Oor de ontzettend goede bloedcijfers want volgens zijn beroepsgroep werkt het Atkins dieet niet.
Eigenlijk ben ik dus gewoon al een magiër, een beetje dan, met mijn afvaltruukje maar ook omdat ik van een donkere kamer zomaar een kamer vol licht kan maken, iets waar mijn hond zich na al die jaren nog steeds om verbaasd:)


ADDENDUMPJE

9. TOVEREN IN DE MATRIX

Er is natuurlijk een makkelijkere, snellere manier om in een wereld te kunnen leven waar je door Hogwarts kunt wandelen en met een toverstokje en een leuke spreuk dingen kunt laten maanifesteren. Gewoon door de Harry Potter computergames te spelen en dan met name Harry Potter and the order of the Phoenix die ik op dit moment op de PlayStation emulator op mijn telefoon. Inclusief, hogwarts met zijn bewegende trappen, professor sneep en pratende schilderijen. Al moet ik zeggen dat de versie op de pc en de Wii een stuk uitgebreider zijn met meer voice-overs en missies. Probleem alleen dat ie in 3rd person is en je dus niks aan een vr helm hebt. Maar zelfs als dat soort games er wel komen dus een first person Harry Potter dan is de occulus rift versie niet de beste ervaring, het kan, strakjes nog veel beter.

Er wordt namelijk ondertussen serieus geëxperimenteerd met brain machine interfaces en dan niet dat jij met je gedachten bv een kunst arm kunt besturen. Maar andersom, dat je computerbeelden en andere info in de hersenen kunt projecteren. Niet door een kabelplug achterin je hoofd, maar dankzij Elon Musk met microelectronica die via de bloedbaan precies oo de goeie plaatsen van je hersenen aankomen en die je dus van een afstand met informatie kunt voeden. Dat kunnen 3D beelden zijn, maar ook surroundgeluiden, geuren, smaken, ja zelfs de eind in je haar en het kriebelen van het gras tussen je tenen.

Ze doen het trouwens al, maar op een wat ruwere manier. Die hebben door een hersenoperatie een gaasje met 128 electroden op hun hersenschors. Een camera op een bril zorgt ervoor dat op de hersenschors beelden die dus uit 128 beeldpuntjes bestaan door die hersenschors als ontzettend lo-res beeld wordt herkend waardoor deze blinde mensen dus kunnen zien. Niet veel, maar wel bv een deur, of een vaag gezichtschtig iets, of een auto die langs rijdt en t is natuurlijk alleen maar een kwestie van tijd voor dat dit 256 electroden worden, en daarna 1024, en wie weet uiteindelijk 40K maar dan inclusief al die lichamelijke sensaties die je dermate prikkelen dat je gewoon niet meer kunt zeggen of wat je ziet echt is, of dat je op dat moment bent aangesloten op een computer.

Ik weet wat je denkt, en ja, dat is in principe The Matrix. Maar waarom zou je in die construct alleen maar een wereld willen genereren die op de onze lijkt? Want in weze loopt er in athe Matrix niks anders dan Grand Theft Auto 2085. Je kan net zo goed naar mars, zoals in Total Recall, of in dit geval naar Hogwarts of waar dan ook waar je echt kunt leren toveren met je eigen toverstokje die jij niet, maar die jou zal uitkiezen. Waar je op een bezem kan vliegen, waar onthoofde spoken door de gangen zweven die gezellig met je komen kletsen maar waar je wel goed moet opletten in de klas omdat anders een bezwering op jezelf terugslaat en jij zelf een uur lang grote naaktslakken zult opboeren.

Ik zou willen eindigen met de leuze van een andere simulatie waar je ook in kan spelen, die van Assasins Creed. “Nothing is true, everything is permitted”

Ooit zal the sky the limit zijn.

Ik ben er weer vantussen, Duisseuh


Diminuendo!

Marco.

Volgende: Research dump van soc’s en MPU,s 03-'18 Research dump van soc’s en MPU,s
Volgende: Handel in illegale elektronica 03-'18 Handel in illegale elektronica

Reacties


Door Tweakers user kazz1980, zaterdag 17 maart 2018 08:31

Wat een verhaal!! Harry Potter leest makkelijker weg... haha.
Nee, toffe blog. En geweldig hoe je al die films/boeken er doorheen verweven hebt.
En excuses aanbieden dat je Harry Potter fan bent? Waarom??

Ik heb alle boeken, de gigantische boeken over het maken van de films, de duurste en grootste boxset van de films (ja, die inmiddels voor 700-800 en soms ook wel 2500 euro op eBay staat :P). Er slingert hier een Marauders Map door het huis en ik heb in de studio's in Leavesden een replica toverstaf gehaald en een tweede bij de tentoonstelling destijds in Utrecht. Dus ja, ik ben best wel fan.
Prima toch? Ieder zijn gebrek.

(nb. de Harry Potter computerspellen vond ik een verschrikking!! De eerste paar (toen nog op de GameCube) waren waanzinnig. Maar toen de techniek beter werd besloot EA er een shooter van te maken. Sindsdien veracht ik EA! :P

Door Tweakers user verleemen, zaterdag 17 maart 2018 15:08

kazz1980 schreef op zaterdag 17 maart 2018 @ 08:31:
Wat een verhaal!! Harry Potter leest makkelijker weg... haha.
Nee, toffe blog. En geweldig hoe je al die films/boeken er doorheen verweven hebt.
En excuses aanbieden dat je Harry Potter fan bent? Waarom??

Ik heb alle boeken, de gigantische boeken over het maken van de films, de duurste en grootste boxset van de films (ja, die inmiddels voor 700-800 en soms ook wel 2500 euro op eBay staat :P). Er slingert hier een Marauders Map door het huis en ik heb in de studio's in Leavesden een replica toverstaf gehaald en een tweede bij de tentoonstelling destijds in Utrecht. Dus ja, ik ben best wel fan.
Prima toch? Ieder zijn gebrek.

(nb. de Harry Potter computerspellen vond ik een verschrikking!! De eerste paar (toen nog op de GameCube) waren waanzinnig. Maar toen de techniek beter werd besloot EA er een shooter van te maken. Sindsdien veracht ik EA! :P
Haha ja maar was jeook al boven de 30 toen de eerste films uitkwamen? Voor de rest is t natuurlijk onzin, als 50 plusser mag je best van de wereld van Harry Potter houden.

Maar mijn tijd is toch meer die van star trek TNG, en ja daar had ik dus weer de ruimteschip boeken van h en heel speciaal bij starttrek, er is een boek met ruimteschepen uit 1983 waar een tijdlijn is vanaf de eerste satelliet en de Apollo maanraket en dan de Space shuttle en dan langsaam ruimteschepen tot je de eerste enterprise hebt, maar dan gaat Ie dus door met ontwerpen van ruimteschepen tot het jaar 2400 of zo en daar houden ze zich in de serie aan. Oftewel 20 jaar nadat dat boek is uitgekomen en het in de serie de tijd is aaangebroken voor een bepaald scheepstype verschijnen die schepen ook echt in de serie. Ik heb een cursus klingon op cd-rom, detcnische handleiding, en heel bijzonder toen ze de serie was afgelopen hebben ze de set van de brug ontmanteld en elke maand in een andere stad opgebouwd. Ik heb dus ech op de brug van de enterprise gelopen (in keulen) en t ziet er allemaal echt uit als in de serie. De stoelen waar de kapitein zit en het personeel zijn van echt leer alleen de displays zijn duidelijk nep maar dat merk je in de serie natuurlijk niet.


Ik begon t ook pas echt leuk te vinden toen ze al wat ouder werden en ik moet toegeven dat het me vooral om de atmosfeer gaat en niet direct om Harry zelf. Ik hou er gewoon van dat ze er een totaal ding van hebben gemaakt met wel 100 spreuken en ook al die karakters om hem heen zoals die trollen of wat zijn het en professor snape vind ik echt een fashinerend persoon.
Komt ook door de acteur, Alan Rickman die laatst helaas overleden is, het is dezelfde die Hans speelt in Die Hard 1 met bruce Willis. Wat dat betreft zouden ze geen betere acteur voor Snape kunnen vinden, het zit m echt gegoten:) ik denk dat snape interessant genoeg is voor zijn eigen serie, die heeft nogal wat achtergond met zijn zelfgebrouwen middeltjes en die zal vast nog wel t een en ander hebben meegemaakt en gezien, lang voordat Harry geboren was.

Maar ja ik ben bang dat door zijn dubbelrol hij in de boeken alleen als vervelende engerd zal worden neergezet. In die zin ben ik erg blij met fantasie beast waar we nu ook eens dr achter komen wie dumbledore nu eigenlijk is.

Ik hoop dus dat er in de boeken niet alleen vanuit het perspectief vsn Harry maar ook van de snipe en zijn wereld en volgelingen word gekeken of bv hoe het er in t gezin van Malfius aan toe gaat, je weet wel de echte volbloed tovenaars die het niet zo hebben met halfbloedjes want die zijn al een paar honderd jaar de echte hard core tovenaars.

Wat me ook totaal fashineerd zijn die posters en kranten die filmpjes inplaats van fotos hebben, ik kan me voorstellen dat dat er uiteindelijk ook wel komt, hele goedkope pritbare beeldschermen die gemaakt zijn van papier:]

En natuurlijk vind ik Hogwarts echt fantastisch en dat kasteel komt pas echt goed tot zn recht in de game The order of the Phoenix. Alleen verdorie waarom gebruiken ze van die domme camrastandpunten. Kan je eindelijk door dat hele gebouw zwerven en dan doe je dat als toeschouwer. Waarom niet gewoon over de schouder van Harry of zelfs in first person perspectief, dan heb je ook echt t gevoel dat je er bent. Misschien dat ooit iemand zo gek is om een mod te maken zoals ze dat ook nu in GTA hebben dat je dus ook door de ogen van Harry kunt kijken in plaats van dat je naar hem kijkt. Ik heb de game eerst een tijd op de pc gespeeld, maar kreeg t te druk met andere dingen, tot ik tot mijn vreugde er achter kwam dat ie ook voor de psp bestaat ( in een iets afgeslankte vorm, de schilderijen praten nouwelijks, en veel gesproken tekst is nu alleen maar ondertiteling, zal wel met plaatsgebrek te maken hebben. Ik speel t nu dus op mijn telefoon in de psp emulator ppsspp, een zware game die op mijn telefoon in 2x resolutie wel eens onder de 20 fps wil duiken, maar gelukkig is t een vrij slome game dus dat is toch nog wel te doen.

Heel veel mensen vinden the order of the Phoenix een saaien game omdat je zoveel missies hebt die niet echt spannend of super moeilijk zijn. Ik daarentegen vindt t eenfantsstisch game omdat je echt t gevoel hebt dat je het dagelijks leven op Hogwarts meemaakt.

De laatste games heb ik nooit gespeeld, de recensies waren niet echt goed, zoals je zei t is een schietspelletje geworden. Maar wie weet, nu met strange belasts dat er ooit een MMO van Harry Potter komt, net zoals ze vsn skyrim, tasmriel online hebben gemaakt. Het is namelijk zo ( en jij als fan weet dat waarschijnlijk wel) dat een onafhankelijk team zelf met een Harry Potter mmo was begonnen maar dat Warner bros daar een stokje voor heeft gestoken.
Kans is dus groot dat ze daar zelf plannen mee hebben.

Ps ik heb ook een toverstokje maar die heb ik zelf gemaakt. Wat ik ook heb is een verzameling Quartz kristallen waarvan men zegt dat die helende eigenschappen hebben, allemaal halfedelstenen en zo zoals rozenkwarts, Tijgeroog, zwarte toermalijn, Citrien, amethist, Labradoriet, opaal, en nog veel meer. en elke steen heeft weer zijn speciale helende of juist beschermende kracht, die ook afneemt en die je dan met water moet wassen en een nacht bij volle maan in de tuin moet begraven zodat ze weer opladen, maar ik ben bang dat die stenen alleen maar helpen omdat je gelooft dat ze helpen, een soort placebo dus.

Toch is er een complete cultuur van mensen die daar echt in geloofd en je hebt talloze internetsites en ook winkeltjes in Nederland die gespecialiseerd zijn in dat soort stenen en diemeeste stenen zijn nog heel goedkoop eigenlijk.laatst nog rozenkwarts gekocht ( de steen die liefde en warmte geeft) voor 1 euro op het Waterloo plein. Bovendien zin ze er gewoon fantastisch uit. Misschien een leuke hobby voor dr bij? Je hebt zelfs toverstokje waar die kristallen in verwerkt zijn, met bv paarse amethyst dat dan heelt, of met bergkristal dat eigenlijk alle krachten in zich heeft. Of met onsidian, wat een glas is dat uit lava is ontstaan (jahaa obsidian bestaat echt en daar kun je dan ( volgens de legende demonen mee oproepen of juist afweren)

Hier heb je zon winkel waar ik wel eens wat gekocht heb. Als je op een steen klikt zie je gelijk wat voor werking ze hebben, zoals beschermend tegen angst, of pijnlijke gewrichten, naja precies dus al die poedertjes die snape zou gebruiken in zn brouwsels.
Ze hebben zelfs kristallen bollen waar je dus de toekomst in kunt zien, en de mensen die dat verkopen geloven daar dan ook echt in he:) jee hebt zelfs webshops waar een heelmeester jou steen uitkiest en m dan eerst “reinigt” want o jee, die steen zou wel zo maar eens vastgehouden zijn door iemand met zware problemen, die dan geabsorbeerd zijn en dat dan aan jou afgeven als je m draagt, en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn:)

https://www.semoea.nl/webwinkel/trommelstenen-a-k.html

Door Tweakers user verleemen, zaterdag 17 maart 2018 16:11

Trouwens heel vreemd, maar alle Harry potterboeken staan op verschillende sites gewoon aks download in verschillende formaten als Adobe en ePub. Oa the internet archive heeft ze gewoon allemaal klaar staan en dat is toch zo ver ik weet een legale organisatie. Je kan gewoon zoeken naar Harry Potter ePub en dan komen ze gewoon boven aan bij Google te staan alsof t de normaalste zaak van de wereld is en dan zonder reklame voor porno of zo dr tussen. Dus niks met torrents en warez sites maar puur open en bloot, lijkt me stug dat de uitgevers en Warner dat niet doorhebben, maar ja teglijk heb je ook al die emulatorsites waar je de Harry Potter games voor de psone en psp gewoon kan downloaden zonder dat daar ooit een take down notice naar toe gaat. Maar daar staat dan wel weer bij dat je wel de orginele game in je bezit moet hebben, alsof iedereen zich daaraan houdt.

Maar blijkbaar kunnen dat soort dingen tegenwoordig gewoon, blijkbaar worden er genoeg echte games en boeken verkocht dat ze zich daardoor niet zo druk maken. Ik weet t ook niet.

Door Tweakers user kazz1980, zondag 18 maart 2018 11:58

Ik was niet 30+ bij de eerste film, wel was ik 21. Dus ook niet helemaal meer de beoogde leeftijd voor dat deel. Maar sinds de eerste film verslaafd (niet sinds de boeken - ik las op dat punt in mijn leven geen boeken :P ).

De games hebben het wat mij betreft totaal verprutst. Echt, heb gewoon een hekel aan EA sindsdien. Zulke prachtige verhalen, zulke prachtige karakters en omgevingen die je van de filmmakers al kado krijgt, en het dan tóch voor mekaar krijgen er zulke prut spellen van te maken!! Ik hoop héél erg dat er ooit nog goede nieuwe spellen van de film komen. Maar dat zal wel niet! Misschien inderdaad rondom de Fantastic Beasts franchise. Maar ook dat denk ik niet... Rowling is heel zuinig met die rechten... En terecht ook!

Alan Rickman - één van mijn favoriete acteurs, is voor mij nog steeds de held in de films. Wat een geweldige rol! En inderdaad weet ik geen enkele andere acteur die dat voor elkaar had kunnen krijgen. Het karakter verdient inderdaad een film op zich, maar zonder Rickman hoeft dat van mij niet. Dus, helaas!

Ik ben zelf niet erg in de real-life magie... Als kind wel, toen had ik ook allerlei stenen. Maar tegenwoordig niet meer (alhoewel ik mijn huis dan weer wel gereinigd heb met salie :P haha). Maar merchandise... Kan niet genoeg hebben!! Maar ik hou me in. Ook vanwege de kosten trouwens... :P


@verleemen, de rechten van de eBooks liggen (in tegenstelling tot de fysieke boeken) bij Rowling zelf. En inderdaad doet zij daar niet heel moeilijk mee. Ze heeft immers genoeg verdiend aan Potter. Is ze zich zelf ook meer dan bewust van!! Ze vind het belangrijker dat mensen van het verhaal genieten dan dat ze er nóg meer geld mee binnen harkt.

Door Tweakers user hyptonize, maandag 19 maart 2018 08:46

Pssst. Dit is een blogpost, geen topic. ;)

[Reactie gewijzigd op maandag 19 maart 2018 08:46]


Door Tweakers user verleemen, maandag 19 maart 2018 16:11

hyptonize schreef op maandag 19 maart 2018 @ 08:46:
Pssst. Dit is een blogpost, geen topic. ;)
Heb je de uodate nog niet ontvangen? Sinds tweakers7.3.1 kun je ook topics runnen in de blog service. Dit omdat bepaalde topics verder negens een plek kunnen hebben. Ik bedoel, kunnen wel maar je moest eens weten hoevaak topics van mij gesloten zijn if verplaatst en weer verplaa5st en daar dan weer gesloten.

Nee onzin, het is gewoon een blog, maar blogs hebben ook weer topics he. Ik wilde gewoon een toepasselijke naam juist omdat ik zelf ook zoiets heb van tweakers, lees overclocked i7 met waterkoeling vs, een middelbare school waar een pratende hoed bepaald of je wel of niet bij griffindor komt in een forum waa4 mensen t over sigaren en whisky drinken hebben ( en vergeet het grote scheertopic niet) Mja, kweetniet:)

Dat is trouwens niet het gedeelte wat ik leuk aan Harry Potter vind, het is meer de sfeer en het gebouw met al die geheime gangen ( the order if the Phoenix is in weze gta, maar dan in een gigantisch gebouw met verschillende verdiepingen waar je dus ook een map voor nodig hebt om je te oriënteren, in weze net zoveel trappen en gangen als dat er straten en locaties in gta zijn dus, alleen doe je alles lopend, maar goed.

Het is een blog:)

Door Tweakers user verleemen, maandag 19 maart 2018 16:36

kazz1980 schreef op zondag 18 maart 2018 @ 11:58:
Ik was niet 30+ bij de eerste film, wel was ik 21. Dus ook niet helemaal meer de beoogde leeftijd voor dat deel. Maar sinds de eerste film verslaafd (niet sinds de boeken - ik las op dat punt in mijn leven geen boeken :P ).

De games hebben het wat mij betreft totaal verprutst. Echt, heb gewoon een hekel aan EA sindsdien. Zulke prachtige verhalen, zulke prachtige karakters en omgevingen die je van de filmmakers al kado krijgt, en het dan tóch voor mekaar krijgen er zulke prut spellen van te maken!! Ik hoop héél erg dat er ooit nog goede nieuwe spellen van de film komen. Maar dat zal wel niet! Misschien inderdaad rondom de Fantastic Beasts franchise. Maar ook dat denk ik niet... Rowling is heel zuinig met die rechten... En terecht ook!

Alan Rickman - één van mijn favoriete acteurs, is voor mij nog steeds de held in de films. Wat een geweldige rol! En inderdaad weet ik geen enkele andere acteur die dat voor elkaar had kunnen krijgen. Het karakter verdient inderdaad een film op zich, maar zonder Rickman hoeft dat van mij niet. Dus, helaas!

Ik ben zelf niet erg in de real-life magie... Als kind wel, toen had ik ook allerlei stenen. Maar tegenwoordig niet meer (alhoewel ik mijn huis dan weer wel gereinigd heb met salie :P haha). Maar merchandise... Kan niet genoeg hebben!! Maar ik hou me in. Ook vanwege de kosten trouwens... :P


@verleemen, de rechten van de eBooks liggen (in tegenstelling tot de fysieke boeken) bij Rowling zelf. En inderdaad doet zij daar niet heel moeilijk mee. Ze heeft immers genoeg verdiend aan Potter. Is ze zich zelf ook meer dan bewust van!! Ze vind het belangrijker dat mensen van het verhaal genieten dan dat ze er nóg meer geld mee binnen harkt.
Ik heb een verrassing voor je, er is een helaas nog niet in de Nederlandse Appstore te krijgen Harry Potter game voor Android en iOS gemaakt, het heet Hogwarts mysteries en je speelt niet Harry Potter maar gewoon jezelf, je kan dus ook je hele uiterlijk aan passen.
Wat ik wel jammer vind is dat je een studentje van t eerste jaar bent terwijl ik me toch meer als een avondschoolstudent zou willen zien, niet perse 50 maar wel 20 ofzo. Ik bedoel de leeftijd die gemiddelde lezer is die met de acteurs zijn meegegroeid. De hoofdrolspeler van fantastic beast is toch ook geen kind?

Of t een goede game word moet je zelf maar kijken, hier is de gameplay, https://youtu.be/uIwvp10ne8U
komt wel vaker voor dat ze game eerst een tijdje beperkt uitgeven, bij de assasins creed game heeft t zelfs een heel jaar geduurd voordat hij niet alleen in Australië maar ook in de rest vsn de wereld op mobiel uitkwam, maar wat Android betreft zal t me niet verbazen dat ie allang ergens als torrent te vinden is.

Ik heb trouwens wel een vervanger voor Alan ricman voor snape.

Wat dacht je van Gary oldman, das ook zon kameleon die echt god karakterrollen kan spelen, Dracula, Leon, the fift element. Met een beetje make up en wat fantasie kan dat best een goede snape zijn, boven die. Denk ik als we films over snape krijgen we t vooral over de snape gaan hebben lang voordat harry Potter geboren was, dus hij zal er zowiso wat jonger uitzien. Dus net zoals Dumbledore in fantastisch beasts, wel al wat ouder, maar iemand die behoorlijk duistere avonturen beleeft.

Maar dan nog iets, ken je het fenomeen fanfilm? Van startrek zijn bv al tientallen films en tv afleveringen gemaakt door puur fans die bv via kickstarter geld op halen en dan echt goede afleveringen. Het wordt gedoogd door paramount zolang er geen winst wordt gemaakt en de kwaliteit wisselt natuurlijk maar er zitten echt een paar pareltjes tussen die echt zondermeer op blue Ray verkocht zouden kunnen worden. Hier heb je bv OF GODs AND MEN waar zelfs een paar ex acteurs zoals Walter koenig onbetaald aan mee hebben gewerkt.
https://youtu.be/kFqAME7dx58

En dit is star trek continues, die echt een soort vervolg op de eerste serie hebben gemaakt, maar dan met andere acteurs voor kirk, Spock en mccoy, maar dan ook helemaal in de oude jaren 60 stijl, dus ook het beeld formaat is 4:3 en t is echt gewoon goed, het is echt ongelofelijk wat je tegenwoordig met een handvol getalenteerde fans en een budget van 40.000 kunt doen. Vergeet ook niet dat de gemiddelde pc van nu tien keer sneller ruimte scenes renderd dan die supercomputers Waar jurrassic park op is gemaakt he.

Afgezien dat je voor een Harry Potter fan film gewoon in oude kastelen kunt filmen kan je de hele buitenwereld en t gebouw gewoon op een pc van 500 euro renderen, maar dan wel in 4K fotorealistisch.

Ik denk dat ik maar eens een topic over fanfilms ga maken, ik wist vorig jaar ook helemaal niet dat dit bestond, je hebt zelfs real action films gebaseerd op half life.


Van Harry Potter weet ik dat er wel al fanfiction is. Niemand houd je tegen om je eigen snape boek te schrijven en onderling met fans te delen. Zolang je daar geen gld mee verdiend valt dat geloof ik onder fair use, er zullen mensen zijn die dat echt heeel goed kunnen hoor. Misschien zelfs beter dan jk Rowling zelf [oew wat durf ik nou te zeggen:) maar ja net dat ene karakter, en misschien zelfs tovenaars die je nooit in de orginele boeken bent tegengekomen.

Deel 2 van fantastisch beast speelt zich af op Hogwarts dus we zullen daar misschien wel meer oude bekenden tegen komen die daar dus een flink stuk jonger zullen zijn.

Het oorspronkelijke publiek is net als de cast allemaal volwassen geworden dus ik kan me best voorstellen dat het publiek zich wat meer kan in leven met de Docenten die dan allemaal 3 jaar oud zijn een soort voorbode van een prequel reeks zoals bij star wars.

[Reactie gewijzigd op maandag 19 maart 2018 17:23]


Door Tweakers user kazz1980, maandag 19 maart 2018 22:40

Ik ben een Potter fan, dus uiteraard wist ik al láaáang van die mobiele game. Maar ja - het is een mobiele game. Heb ik echt helemaal niks mee :/

En Gary Oldman? Nee... Dat kan écht niet! Geweldig acteur, maar het is ook Sirius Black. Die kun je niet in dezelfde wereld ineens iemand anders laten spelen! ;)

En een fanfiction boek over Snape lijkt me geloof ik niet zo wat... De hoogtepunten zijn aan bod geweest in de film en boeken. De rest van het verhaal is de eigen fantasie. En als iemand het ooit op wil schrijven zou dat voor mij toch Rowling zelf moeten zijn!

Fantastic Beasts kijk ik dus wel enorm naar uit. Héél benieuwd.... Zeker ook naar Johnny Depp!

Door Tweakers user verleemen, dinsdag 20 maart 2018 00:34

kazz1980 schreef op maandag 19 maart 2018 @ 22:40:
Ik ben een Potter fan, dus uiteraard wist ik al láaáang van die mobiele game. Maar ja - het is een mobiele game. Heb ik echt helemaal niks mee :/

En Gary Oldman? Nee... Dat kan écht niet! Geweldig acteur, maar het is ook Sirius Black. Die kun je niet in dezelfde wereld ineens iemand anders laten spelen! ;)

En een fanfiction boek over Snape lijkt me geloof ik niet zo wat... De hoogtepunten zijn aan bod geweest in de film en boeken. De rest van het verhaal is de eigen fantasie. En als iemand het ooit op wil schrijven zou dat voor mij toch Rowling zelf moeten zijn!

Fantastic Beasts kijk ik dus wel enorm naar uit. Héél benieuwd.... Zeker ook naar Johnny Depp!
Dr zijn best een paar goeie mobile games hoor en die kun je ook op een Android emulator op de pc spelen dus niet te snel afkeuren, al ja ok, t kan troep zijn, ik hoop in ieder geval dat t geen free to play wordt.
Wat Gary oldman betreft. in jesus christ superstar die eerst als lp en daarna pas als film is gemaakt hebben ze dat ook gedaan, op de lp zingen de artiesten een andere rol dan in de film, daarom vind ik tenminste klinkt de sountrack van de film echt veel beter.

En dan nog, ken je dr strangelove waar peter Sellers niet alleen dr strangelove, maar ook de president en de soldaat speelde? Ook Eddy Murphy’s heeft een film waar hij 4, blanke karakters in een enkele scène speelt. Daarom zijn t juist ook echt goeie acteurs. Geloof me Gary oldman, en zelfs Johnny depp kunnen echt dubbelrollen spelen waar jij misschien pas na tien jaar dr achter komt dat ze dat gedaan hebben. Kijk eens naar t verschil tussen charly and the chocolate factory en Pirates of the carebean. T is dat ik weet dat t dezelfde acteur is. Het zelfde heb ik met Gary oldman, het is vaak dat ik achteraf pas weer dat ie in een film zat.
Het zijn geen soap acteurs hoor.

Er zijn vast betere voorbeelden te vinden, maar t is laat, ik ga ff zoeken.

Reageren is niet meer mogelijk